Barlas Zaman: 13 Mayıs 2009 Çarşamba - 23:45 Mekan: Forte - Beyoğlu - İstanbul Fiyat: Tam: 10 TL Türk müzisyen, rock şarkıcısı, besteci ve söz">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Barlas @ Forte - Beyoğlu - İstanbul

8 Mayıs 2009 00:00
Sahnede: Barlas
Zaman: 13 Mayıs 2009 Çarşamba - 23:45
Mekan: Forte - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: Tam: 10 TL

Türk müzisyen, rock şarkıcısı, besteci ve söz yazarı

Barlas Erinç, Ankara'da doğmuştur. Ankara Gazi Üniversitesi işletme mezunu olan Barlas Erinç'in ilk müzik grubu, 1980'lerde Ankara'da çalan heavy metal grubu AXE'dir. Axe cover şarkı çalmıyordu. Hem Ankara hem de Istanbul'da başarılı konserler veren grupta şarkı söyleyerek sahne hayatına başlayan Barlas Erinç, aynı zamanda da grubun çaldığı şarkıların beste ve söz yazarlığını yürütüyordu. Barlas Erinç, erken yıllarda Ingilizce sözler yazıyordu.


O yıllarda Anadolu rock tarzındaki Türkçe sözlü rock müzik yerine Barlas, heavy metal geçmişi ve pop rock eğilimiyle batılı tarzda yaptığı bestelere Türkçe sözler yazmaya başlamıştır. Barlas Erinç, o zamanlar Ingilizce cover şarkılar çalan ve sonradan çoğu tanınmış pop rock müzisyenleri olan pek çok müzisyene ilham vermekle kalmayıp onlar için şarkı da yazmaya başlamıştır.


Barlas Erinç'in bugüne dek yazdığı yaklaşık 300'den fazla şarkının 30 kadarı hit olmuştur. Barlas Erinç, başka sanatçılar için beste ve söz yazarlığı yapmaya ise Umay Umay'ın ilk albümüyle başlamıştır. Bu albümün tamamının şarkıları Barlas Erinç'e aittir. Sonradan Emre Aydın'ın "Afili Yalnızlık" albümüne aldığı tek cover şarkı olan "Hareket Vakti"de ilk kez bu albümle tanınmıştır.


Özlem Tekin'in büyük çıkış yaptığı ilk single'ı "Aşk herşeyi affeder mi?" bu hitlerden biridir. Bu şarkı son yılların çıkış yapan grubu Hepsi'nin yeni cover albümü, "Şaka"da da yer almaktadır. Barlas imzalı, kitlelere ulaşan şarkılar arasında gene Özlem Tekin'in "Aşka Dair", "Bahar", Teoman'ın Roxy Müzik günlerinde ödül almış olduğu "Ne ekmek ne de su", "Dursun Dünya" gibi şarkıları sayılabilir.


Şarkı verdiği sanatçılar arasında Özlem Tekin ve Teoman'ın yanı sıra Barış Akarsu, Sarp, Aslı gibi pek çok rock şarkıcısı vardır. Barlas sadece pop rock tarzında değil, Candan Ercetin'in Melek albümündeki "Ağlıyor musun?", Ayşegül Aldinç'in "Ben kimselere yar olmam" ve daha pek çok farklı tarzlardaki sanatçılara da beste vermiştir.

Yorumlar

Taze haberler