Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Mercan Dede Avrupa Listelerinde

6 Ekim 2004 00:00

Mercan Dede yeni albümü “SU” ile dünya müziği alanında en önemli liste olan World Music Chart Europe’a 6. sıradan girdi.

"SU" isimli 5. albümünün ardından gerçekleştirdiği Kanada ve Amerika turnesinde büyük ilgi gören ve Global Rhythm Dergisi’nin Eylül sayısında kapak olan Mercan Dede rekabetin büyük olduğu önemli müzik listesine 6. sıradan girdi.
Dünya müziği alanında 23 ülkenin radyo temsilcilerinin seçtiği sanatçılardan oluşturulan listeye Mercan Dede'nin 6. sıradan girmesi sanatçının başarılı Avrupa turnelerinin meyvesi...

2001 yılından bu yana Avrupa'da Montreux Jazz, Jazz a Vienne, Popdeurope, Etnosur, Rhytm Sticks gibi önemli festivallerde konserler vererek büyük kitlelere sesini duyuran Mercan Dede eleştirmenlerin ve basının da beğenisini kazandı. Listede Mercan Dede’nin yanısıra Youssou N’dour, Khaled, Spanish Harlem Orchestra, Lila Downs, Mori Kante gibi isimler yer alıyor.

World Music Chart Europe'un web sitesini ziyaret ettiğinizde Mercan Dede hakkında aşağıdaki yorum yer alıyor:

"Müzikal yolculuğunu yeni yol arkadaşları; ney, ud, keman ve perdesiz bas gitar üstadlarıyla sürdürüyor. Nam-ı diğer Arkın Allen’ın yarattığı sonik temellerin üzerine konuk solistleri hem coşkulu hem de sükun bir şekilde söylüyor ve çalıyor. Mütevazi ancak cezbeden, içine alan gerçek bir sufi-soul karması..."

Yorumlar

  • albüm bende var...dinledikçe kendini açıyor bu albüm...her seferinde bir üst noktada buluyorum kendimi ve herşeyi ...
    bence yine dedenin secret tribe den sonra en başarılı albümü olmuş.....çıtayı öyle bir alçalttı ki artık o hariç kimse altından geçemez....
    Üye
    semmy
    Tarih
    7 Ekim 2004 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler