Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Cage The Elephant - Cage The Elephant

10 Haziran 2009 00:00
“Rock, uzun zamandır bu kadar vahşi bir grup görmemişti” – The Guardian

Beck’in "Loser" şarkısından bu yana duyabileceğiniz en baştan çıkarıcı sözlere sahip ‘Ain’t No Rest For The Wicked’ single’ının yaratıcıları Cage The Elephant, kendi adlarını taşıyan ilk albümleriyle iddialarını ortaya koyuyorlar.

Kentuckyli kardeşler Matt (vokal) ve Brad (gitar) Shultz’ın arkadaşları Daniel Titchenor (bas), Lincoln Parish (gitar) ve Jared Champion (davul) ile kurdukları Cage The Elephant, yazdıkları zeki sözler ve akılda kalıcı melodileriyle dikkat çekiyor.

Atlantik’in iki yakasında da hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinen grup, Lollapalooza ve Bonaroo festivallerinde sahne aldı. The Pigeon Detectives ile turneye çıkan grubun kısa süreli kariyerindeki en büyük başarılarından biri Queens Of The Stone Age ile turlaması oldu.

Hippilikten koyu Katolikliğe geçiş yapan bir ailenin çocukları olan Shultz kardeşler, ailelerinin değişiminin müziklerine olan yansımasını inkar etmiyorlar. Ebeveynleri boşanana kadar Hıristiyan müziği dışında çok az şey dinlediklerini, yine de bir yolunu bularak bu müziklere gizli de olsa ulaştıklarını söylüyorlar.

Acımasız düşmandansa yüzlerini Doğu’nun pozitif düşüncelerine çeviren Cage The Elephant, ismini de Hint felsefesinde ‘güç ve ilim’ anlamına gelen “fil”den alıyor. İnsanlara nasıl yaşayacaklarını söylemeyen ya da böyle bir imada bulunmayan Cage The Elephant, şarkılarındaki hümanist yaklaşımlarıyla insanlara üzerinde düşünülecek konular veriyor.

Yorumlar

Taze haberler