Tarja Turunen Zaman: 8 Ekim 2009 Perşembe - 21:00 Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam: 56,50 TL - 18 yaş sınırı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Tarja Turunen @ Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul

29 Temmuz 2009 00:00
Sahnede: Tarja Turunen
Zaman: 8 Ekim 2009 Perşembe - 21:00
Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 56,50 TL
- 18 yaş sınırı vardır.
Bilet: biletix.com

Nightwish grubundan tanıdığımız Finlandiyalı soprano Tarja Turunen, asıl adıyla Tarja Soile Susanna Turunen Cabuli, 1977’de Finlandiya’nın Kitee kentinde doğdu. Müziğe olan ilgisi 6 yaşındayken başlayan sanatçı, 18 yaşında Kuopio kentine taşınarak Sibelius Akademisi’ne devam etti. 1996 senesinde sınıf arkadaşı Tuomas Holopainen kendi müzik projesini hayata geçirmek için kollarını sıvamıştı ve Tarja’dan da bu projede yer almasını istedi. Böylece Tarja, Nightwish grubunun kurucu üyelerinden biri oldu. Aynı sene Savolinna Opera Festivali’nde de yer almasına karşın asıl ilgiyi Nightwish’in 1998 tarihli albümü Oceanborn ile çekti. 1999 senesinde Finlandiya Ulusal Opera’sında sergilenen Waltari’nin Evankelimu adlı eserinde solo performans gösterdi Bu arada Nightwish ile birlikte turnelere çıkmaya devam etti. 2001 senesinden sonra eğitimine Almanya’daki bir üniversitede devam etmeye karar veren sanatçı, Nightwish’in 2002 tarihli Century Child albümünün ve Beto Vázquez Infinity grubunun vokal kayıtlarını orada kaydetti. Aynı sene Century Child adlı uzun soluklu bir turneye çıkan Nightwish’e eşlik etti. Turnenin ardından grup müziğe bir süre ara verme kararı aldı. Tarja ise Almanya’ya döndü. Aradan sonra kolları sıvayan grup, önce Once albümünü kaydetti, ardından da 2004-2005 turnesini gerçekleştirdi. Bu arada Tarja, Yhden Enkelin Unelma (One Angel's Dream) adında bir single kaydetti ve Finlandiya’da piyasaya sürdü. Ülkede başarılı olan bu çalışmanın ardından Martin Kesici’ye “Leaving You for Me” parçasında eşlik etti.

2005’in Ekim ayında Nightwish elemanları, internet sitesinden yayınladıkları bir mektupla sıkıntılarını dile getirerek Tarja’ya grubu bırakma çağrısında bulundular. Bu mektuba Tarja da kendi web sitesinden cevap verdi. Gergin bir söz düellosu sonucunda Tarja Nightwish’ten ayrılarak müzik kariyerine solo devam etme kararı aldı. 16 Eylül 2006’da ilk albümünde yer alan şarkıları özel bir dinletiyle kısıtlı sayıda dinleyiciye sunan müzisyen; dinletinin ardından Berlin, Londra, Moskova, Budapeşte, Atina, Paris, Amsterdam ve Zürih’i de içine alan bir Avrupa turnesi gerçekleştirdi. Kasım 2006’da çıkan Noel alümü Henkäys Ikuisuudesta (Breath from Eternity)’den sonra, Kasım 2007’de hayranların beğenisine sunulan “My Winter Storm” albümü, ilk günden itibaren uzunca bir süre Finlandiya listelerinde 1 numarada yer aldı. Özellikle albümden çıkan “I Walk Alone” ve “Die Alive” single’ları büyük ilgi gördü.

Tarja Turunen, Nightwish’ten ayrıldıktan sonra çıkartmış olduğu ilk solo albümü My winter Storm’un turnesi kapsamında tüm Avrupa’yı dolaşırken, bizleri de Artı3 Organizasyon Türkiye’de “Jolly Joker Balans” ın harika atmosferinde 8 ekim günü Tarja’yla buluşturacak. Finlandiya’nın nefes kesici güzeli Tarja Turunen’in muazzam sesine yine harika gitarlar ve muhteşem tınılar eşlik ederken, rock, metal ve opera’nın karışımı sizleri saatlerce büyüleyecek..

Yorumlar

  • Perşembe? WTF???? Yuh ya!!!
    Üye
    funq
    Tarih
    11 Ağustos 2009 00:00
  • Hayatimin kadini geliyor.İzmirden bu kadin için gelmezsem bidaha müzik dinlemem.Birakirim.Kesin geliyorum
    Üye
    sinannn23
    Tarih
    10 Ağustos 2009 00:00
  • @zeLp: biliyosunki artık Nightwish'de söylemiyor. Solo kariyeri yapıyor..
    Üye
    beklicem321
    Tarih
    8 Ağustos 2009 00:00
  • Güzel olacaktır eminim. Nightwishle gelse ne manyak olurdu.
    Üye
    zeLp
    Tarih
    7 Ağustos 2009 00:00
  • çok sevindim konser haberini duyunca.. acaba alt grup varmı biliyormusunuz???
    Üye
    joanna
    Tarih
    6 Ağustos 2009 00:00
  • Ya gitmek lazım bu konsere. Dinlediğim en iyi seslerden biri bu kadın. Param olsa hiç kaçırmam.
    Üye
    LynWerna
    Tarih
    5 Ağustos 2009 00:00
  • vay bee devlet gibi kadın sanıyodum, 77'li olduğunu yeni öğrendim. sanki yılların deneyimi, olgunluğu var sesinde. dinlemekten bıkmayacağım asla.
    Üye
    nazmiyyeaah
    Tarih
    31 Temmuz 2009 00:00
  • http://www.myspace.com/tarjaturunen sitesinde yeni melek diye geciyor konser yeri..
    Üye
    mercekez
    Tarih
    31 Temmuz 2009 00:00
Toplam 8 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler