Batı Yakası Zaman: 20 Ekim 2009 Salı - 21:00 Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul Fiyat: 15,00 TL Bilet: Biletix Jolly Joker Balans ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Batı Yakası 2009 - 2010 Sezon Açılışı @ Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul

26 Eylül 2009 00:00
Sahnede: Batı Yakası
Zaman: 20 Ekim 2009 Salı - 21:00
Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: 15,00 TL
Bilet: Biletix
Jolly Joker Balans

BATI YAKASI, vokalde Korhan Çelik, davulda Ergün Yıldız, elektro gitarda Can Bezgen ve bas gitarda Altuğ Şenkaldan oluşuyor. Müzik hayatlarının yanı sıra üyelerinin üçünün üniversite eğitimine devam etmekte olduğu, Çanakkale doğumlu BATI YAKASI, 2003 yılında kuruldu.

Çanakkalede çeşitli mekanlarda sahne alan grup 2008 yılında Rockn Dark Express Rock Müzik Yarışmasında Türkiye birincisi olunca yarışma ödülü olan albüm çalışmaları başladı.

Prodüktörlüğünü şarkı yazarı/müzisyen/prodüktör Cem Özkanın üstlendiği "Batı Yakası" adlı ilk albümün kayıtları ve mixleri SoundCheck Stüdyosunda gerçekleştirildi. Aylar süren titiz bir çalışma sonucunda tamamlanan albümde BATI YAKASIna süpervizör olarak Uğur Arslantürkoğlu (Gece Yolcuları) ve Göktuğ Şenkal (DörtXDört) gibi ünlü müzisyenler eşlik ederken, konuk müzisyen olarak Cellissima grubundan Gülyar Balcı viyolonseliyle yer aldı. Masteringi New York Sterling Soundda Steve Fallone tarafından yapılan albümün çıkış şarkısı 4 Gün Öncenin Devrin Usta tarafından çekilen video klibinde Batı Yakasına Ukraynalı model Maria ve Emre Zengin eşlik ettiler. Grubun fotoğrafları Serkan Eldeleklioğlu tarafından çekildi. Albüm kapağını ise, Türk Rock dünyasının saygıdeğer isimlerinden yazar/çizer Apdülika, yaklaşık 3 ay süren bir çalışma sonunda, 230 kişiye yakın sima çizerek resmetti.

Batı Yakası, söz ve müzikleri kendilerine ait 10 şarkıdan oluşan "Batı Yakası" adlı ilk albümünü PMD Yapım etiketiyle 2009 Mayısında piyasaya sundu. Şarkıların genel konuları aşk, hayatı ve düzeni sorgulama, umut olarak özetlenebilir. Albümde ayrıca Çanakkale Zaferine ithafen yazılan bir şarkı da var: Son Nefes.

Batı Yakası Ocak Mayıs 2009 tarihleri arasında Rockn Dark Express 2009 Rock Müzik Yarışması kapsamında Ankara, Trabzon, İzmir, Çanakkale, Eskişehir, Antalya, İstanbul ve Adanada sahne aldı. 9 Mayısta İstanbulda Büyük Finalde New Model Army grubundan önce; ayrıca Eskişehir, İstanbul, Ankara ve Çanakkalede üniversite şenliklerinde ve Efes One Love Festivali'nde sahne alarak şarkılarını müzikseverlerle paylaştılar.

BATI YAKASInın rock müzik camiasına girişini sıcak bir hoşgeldi ile karşılamak adına, 20 Ekim Salı gecesi herkesi Batı Yakası Albüm Lansmanına, Jolly Joker Balansa davet ediyoruz.

Yorumlar

Taze haberler