Nightmares On Wax Brooklyn Funk Essentials Karuan
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Urban Festival @ Refresh The Venue - Maslak - İstanbul

    1 Kasım 2009 00:00
    Sahnede:
    Nightmares On Wax
    Brooklyn Funk Essentials
    Karuan
    Skeewiff
    Zaman: 7 Kasım 2009 Cumartesi
    Mekan: Refresh The Venue - Maslak - İstanbul
    Bilet: biletix.com

    Urban Festival Istanbul

    Yazın gelişini Chill-Out Festival Istanbul ile müjdeleyen Lounge o2, bu kez kış mevsimini şehir temasını öne çıkararak ilk kapalı alan festivaliyle karşılıyor. Bu sene ilk defa düzenlenecek olan Urban Festival Istanbul, Haziran ayında Lounge 102 ve Oxi-gen’in birleşmesiyle yayın hayatına başlayan Lounge o2’nun da ilk ürünü olma özelliğine sahip.

    Festival ruhunu bu kez kapalı alanda yaşatacak festival yine müzik tarzlarıyla ve ilginç müzik kombinasyonlarıyla herkesin dikkatini çekecek.

    7 Kasım Cumartesi günü Maslak Refresh the Venue’de gerçekleşecek olan Urban Festival Istanbul, Lounge o2’nun diger tüm etkinlikleri gibi geniş katılımla yılın en güzel festivallerinden biri olmaya aday...

    PD organizasyonuyla gercekleştirilen Urban Festival Istanbul’da jazz’dan world music’e, latin’den funk’a, hip-hop’dan soul’a kadar geniş bir müzikal yelpazede her zevke hitap eden farklı müzikler katılımcıları bekliyor!

    Festivalde, dünya çapında isim yapmış birbirinden ünlü sanatçı ve gruplar yer alıyor. Bu yıl ilki düzenlenecek Urban Festival İstanbul’da ilk kez sahne alacak efsane İngiliz topluluk Nightmares On Wax, Türk müzik severlerin yakından tanıdığı Brooklyn Funk Essentials, Viyana’nın etnik sesi Karuan ve funk-breaks’in öncüsü Skeewiff performans gösterecek.

    LOUNGE o2

    http://www.loungefm.net


    Nightmares On Wax (İngiltere)

    George Evelyn ve Kevin Harper ikilisinin ortak projesi olan Nightmares On Wax soul ve hip-hop ağırlıklı, zengin elektronik altyapılar içeren yeni nesil nu-jazz’ın ilk temsilcilerinde biridir. Özellikle ‘Thought So’ nun başarısı dünya radyolarına yansırken, albümde yer alan parçalar, dizi temalarında kullanılmaya başladı. Doksanların sonlarına damgasını vurmuş Nightmares On Wax, müzikal zevkinden taviz vermeksizin, muhteşem canlı performansı ile Urban Festival 2009’un ana grubu olarak İstanbul’a konuk oluyor.

    http://www.nightmaresonwax.com
    http://www.myspace.com/nightmaresonwax


    Brooklyn Funk Essential (A.B.D.)

    Brooklyn Funk Essentials topluluğunun temelleri Lati Kronlund ve Arthur Baker tarafından 1993’te atıldı. Başlarda bir proje olarak ortaya çıksa da kısa zamanda yeni müzisyen ve yeteneklerin topluluğa dahil olması ile Brooklyn Funk Essentials bambaşka bir platform haline geldi.Üyelerinin ilk ortak çalışmaları daha sonra topluluğun ilk albümü olarak anılacak "Cool and Steady and Easy" nin altında toplandı.2007 yılından bu yana dünyanın hemen tüm büyük metropollerinde sahne alan Brooklyn Funk Essentials, Grammy Ödülüne aday gösterilirken, latin, reggae, jazz, house, dub ve hip-hop’ı bambaşka bir noktadan ele alıyor. Etnik motifleri göz ardı etmeksizin, tempolu sahne şovları ile ülkemizde büyük bir hayran kitlesi olan Brooklyn Funk Essentials, yenilenen kadrosu ile uzun bir aradan sonra Urban Festival İstanbul sahnesinde.

    http://www.brooklynfunkessentialsmusic.com
    http://www.myspace.com/brooklynfunkessentialsmusic

    Karuan (Avusturya)

    Viyana şehrinin ilham verdiği sıradışı prodüktörlerden biri olan Karwan Marouf, 2002 yılında yayınladığı çıkış albümü ‘Dohuki Ballet’ ile yakaladığı başarıyı yeni albümü ‘Pop Arif’ ile sürdürürken Jazz, Latin, Funk ve Soul’u özgün müzik vizyonuyla yeni bir noktaya taşıdı. Etnik kökeninin Karuan’a sunduğu zengin altyapı sayesinde sıradan bir besteciden öteye giderek, kültürler arası köprüleri, sıradışı müziğiyle tekrar ele aldı. Lounge o2’nun en çok istek alan parçalarının yaratıcısı ve Karuan & The Band olarak ülkemize ilk defa konuk olacak olan sanatçı Urban Festival 2009’un merakla beklenen isimlerinden.

    http://www.karuan.com
    http://www.myspace.com/karuan_music

    Skeewiff (İngiltere)

    Geride bıraktığımız son yıllarda gelişen funk ve breaks sahnesinin öncü gruplarından Skeewiff, Elliot Ireland ve Alex Rizzo’dan oluşuyor. Kendi plak şirketlerinden çıkardıkları albümden bu yana, Kraak & Smaak, Fort Knox Five, Smoove & Turrell, All Good Funk Alliance ve Dr Rubberfunk gibi isimleri aynı çatı altında buluşturan Skeewiff, dans müziğinin bilindik, klişe tınısından sıkılanlara, alternatif bir yer açarken, eğlence odaklı ve asla tekrar etmeyen temposu ile gerçek dans müziğini, retro bir yaklaşımla dinleyicilerine sunuyor.DJ setleri ile funk, breaks ve broken beat’in en iyi örneklerini sergileyen Skeewiff, Londra’nın çarpıcı atmosferini kendilerine has ‘retropolitan’ yaklaşımlarını bizlere sunmak üzere Urban Festival 2009 sahnesinde.

    http://www.skeewiff.com
    http://www.myspace.com/skeewiff

    Yorumlar

    • :D gidelimde ben calmak ıstıyorum nerye bas vurmak lazım acaaba tam anlayamadım
      2 Kasım 2009 Pazartesi | Yazan: BassMast

      Ne tarz çalıyosun belki yardımcı olabilirm? Grup falan mı var?
      Üye
      jiwago-
      Tarih
      2 Kasım 2009 00:00
    • :D gidelimde ben calmak ıstıyorum nerye bas vurmak lazım acaaba tam anlayamadım
      Üye
      BassMast
      Tarih
      2 Kasım 2009 00:00
    • Les Nuits... VH1'da çıkardı pek çok kez. İyidir Nightmares On Wax; keşke gidebilsem. :(
      Üye
      vast
      Tarih
      2 Kasım 2009 00:00
    • Çok güzel , çok leziz. Çıkan sanatçıları bilenler ve dinleyenler için bu festival bulunmaz fırsattır. Nightmares on Wax'ı İstanbul'a getiren organizatörleri burdan kutlar gözlerinden öperim. 40 lira öğrenci,50 lira tam bilet çok makul ayrıca.
      Üye
      jiwago-
      Tarih
      1 Kasım 2009 00:00
    Toplam 4 yorum var. Tüm yorumlar »

    Taze haberler