Brazzaville’in 'Brazzaville in İstanbul' isimli yeni albümü">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

"Brazaville In İstanbul" müzik marketlerde!

2 Kasım 2009 00:00

Daha önce İstanbul'da verdikleri konserler ile ülkemizde büyük hayran kitlesi edinen Brazzaville’in 'Brazzaville in İstanbul' isimli yeni albümü Doublemoon etiketiyle Ekim ayının son haftası yayımlanıyor. Grubun kurucusu David Brown, indie pop, lounge caz ve dünya müziğini biraraya getirdiği yeni parçalarını ile 5-6 Kasım tarihlerinde Babylon sahnesinde seslendirecek.

1999 yılında çıkardıkları ilk albümün ardından müzik çalışmalarını 2002 yılına kadar sürdüren grup için, Brown’ın 2003 yılında Barselona’ya taşınması bir dönüm noktası oldu. Üyeleri yenilenen topluluğun 2004’te çıkardığı “Hasting Streets” ve grubun en sevilen parçalarından oluşan “Welcome to... Brazzaville” albümü olumlu eleştiriler aldı. 2004-2005 sezonunda Rusya, Amsterdam, Berlin, Barselona, Los Angeles ve İstanbul Caz Festivali’nde verdikleri konserler ile grubun hayran kitlesi genişledi.

“Brazzaville in Istanbul” projesi ile; dünya çapında tanınan ve sürekli olarak farklı kıtalarda konserler veren Brazzaville eski ve yeni parçalarını, çok sevildiği ve sevdiği İstanbul’da, Türk müzisyenlerle beraber yorumlayarak, uluslararası alanda bir albüm ve konser projesi olarak ortaya koyuyor.

Albümün ve projenin prodüktörlüğünü Portecho ve Norrda gruplarından tanınan, müzik çalışmalarını İstanbul, Stockholm ve New York’da sürdüren Deniz Cuylan yapıyor. Kayıtları ve yapımı İstanbul’un yanısıra New York ve Barselona’ya da yayılan bu albümde, Johnny Cash, Tom Waits, Beck gibi müzisyenlerle uzun yıllar çalışmış olan gitarist Smokey Hormel, L.A. gitar ekolünden tanınmış Kenny Lyon gibi isimler ile beraber, Kim Ki O, Norrda, 123, Kırıka, Sarp Keskiner, Alev Lenz gibi yeni kuşak Türk müzisyen ve gruplar da bu ortak çalışmaya dahil oluyorlar. Sonuçta, grubun bestecisi ve söz yazarı David Brown’un hikayelerini, samimi, akustik bir dil kullanarak İstanbul’la ilişkilendiren doğal ve organik bir müzik ortaya çıkıyor.

Bu proje ile, grubun zaten tanındığı ve sıklıkla davet edildiği Türkiye’deki yerini sağlamlaştırmasının yanında, uluslararası indie ve dünya müziği sahnesinde de Brazzaville ve İstanbul kesişiminin çekiciliğini göstermesi bekleniyor.

Yorumlar

Taze haberler