Manga, MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde 'Avrupa'nın en iyi sanatçısı' seçildi. Almanya'nın başkenti Berlin'deki O2 World Arena'da">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

MTV Ödülü Manga'nın

6 Kasım 2009 00:00

Türk rock grubu Manga, MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde 'Avrupa'nın en iyi sanatçısı' seçildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki O2 World Arena'da düzenlenen törende Manga Grubu, ödülünü ünlü müzik grubu Backstreet Boys üyelerinin elinden aldı.

Manga grubunun solisti Ferman, yaptığı konuşmada, "Burada çok Türk yaşadığı için kendimizi Berlin ile kardeş görüyoruz. Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde söylediği gibi bu ödülü güzel ve yalnız ülkemiz adına alıyoruz" dedi.

MTV Türkiye'nin canlı yayınladığı törende, ödülünü alan Manga yarışmada Finlandiya'dan Deep Insight, Rusya'dan Dima Bilan, Polonya'dan Doda ve İtalya'dan Lost ile yarıştı.

Manga grubu, ilk aşamada 22 ülkeden belirlenen adaylar arasında yerini amış, daha sonraysa ödül töreninde yarışacak 5 aday arasına da girmeyi başarmıştı.

Törende, 'Single Lady' videosuyla 'En İyi Video' ve 'Halo' şarkısıyla 'En iyi şarkı' kategorilerinde ödül alan Beyonce, aynı zamanda 'En İyi Kadın sanatçı Ödülü'nün de sahibi oldu.

'En iyi erkek sanatçı ödülü' Eminem, 'En İyi Müzik Grubu Ödülü'nü 'Tokio Hotel', 'En İyi Rock Grubu Ödülü'nü Green Day kazanırken, 'En iyi çıkış yapan sanatçı Ödülü'nü Lady Gaga, 'En iyi canlı performans gösteren grup ödülü'nü İrlandalı grup U2 ve 'En iyi sahne performansı' kategorisinde de Linkin Park ödül aldı.

İrlandalı rock grubu U2, törenden önce Berlin Duvarı'nın yıkılışının 20. yıldönümü nedeniyle tarihi Brandenburg Kapısı önünde bir konser verdi.

KAYNAK: ntvmsnbc.com

Yorumlar

  • bunu bir espri olarak algıladığına bakılırsa sen başlı başına bir espri olmalısın..
    Üye
    pedrock
    Tarih
    16 Kasım 2009 00:00
  • bu esprileri hala yapıyolar mı (:
    Üye
    heretixlave
    Tarih
    14 Kasım 2009 00:00
  • manga ne yeaa.. ani müdahale mangası mı , ?
    Üye
    pedrock
    Tarih
    13 Kasım 2009 00:00
  • ya jivago sen gerçekten komik bi çocuksun..ben türkiyedeki arabesk kültürünü yenmeleri gerektiğinden bahsetmişim kendi insanımızı önce bu müziğin içine sokmaktan bahsetmişim sen hala oryantalist olduğumdan falan bahsediyosun.. hatta manganın iyi de bir iş çıkardığını falan yazmışım..sen gerçekten okuduğunu anlamamakta diretiyorsun.sadece saldırmak için yazıcaksan ben gerçeten seni artık çok özür dilerim "iplemicem"..daha önceki yorumlarımdan olsa gerek direkt önyargılı bir saldırıya geçmişsin..
    ha gelelim diğer konuya.. tereciye tere satmak şu; nu metal denilen tarzın kötü bir taklidini yaparak o müziğin çıktığı topraklarda ya da memleketlerde başarı elde etmeye çalışmak.. ha bunu yapabilirsen ne mutlu.. yapanlar da var.
    ama kendi kültüründen bir şeyler katmak dediğim illa ki içine bağlama koy iki de ney üfle değil..orda belirttiğim şey "dışarıdaki insanların boyle şeylere ilgi gösterdiği"dir.."öyle olması gerektiği" değildir.
    artı insanlarla tartışmayı da öğrenmen lazım.. kimbilir kaç yaşındasın.. başbuğ falan hiç yakışmıyo.. artı benim siyasi ve kültürel değerlerime tamamen ters birşey söylüyorsun.. emin ol..
    bi önceki kosheen haberinde senle ilgili güzsel şeyler yazmıştım sanırım okumadın.. ama okusan da bir şey değişeceğini sanmıyorum..
    Üye
    sheltox
    Tarih
    13 Kasım 2009 00:00
  • eurovision da her zaman etnik sazlar kullanıldığında bi şekilde derece aldık.. adamların ilgisi bu şekilde çekilebiliyo.. ha ben olsam dünyaya açılmak gibi bi derdim olmaz.. Türkiye de ki herkese bi ulaş önce sonra dünyaya açılılmayı düşün... önce git bakiiim bi hakkaride konser ver erzurumda konser ver.. önce arabesk kültürünü yenmeye çalış TÜrk insanı için bir şeyler yap..
    12 Kasım 2009 Perşembe | Yazan: sheltox

    Zaten Batı müzik piyasasına karşı bu tarz yerleşegelmiş; dinleyicilerin ve müzisyenlerin bu "aşağılık kompleksi" sayesinde istesekte açılamayız oralara. Tereciye tere satmak ne? Ne saçma ötesi bir tabirdir bu ? Müzikten söz ediyoruz; ortak duyguları, ortak zevkleri yakaladığınız zaman milliyetin, ırkın, dinin öneminin olmadığı muhteşem bir sanattan, herkesi birleştiren birşeyden söz ediyoruz. Bu derece dışa kapanık, şovenist kafayla git mehter marşı dinle, bin hatta atının üstüne Manga'nın birinciliğini Orta Asya steplerinde kutla. Batı seni dansöz oynatan, fesli, badem bıyıklı insanlar olarak görüyor hala; sen küresel bir başarıyı getirecek küresel bir müzik yapmaktansa onların oryantalist bakışına hizmet ediceksen o dediklerin bu zihniyetle zaten hayal sayın başbuğ Sheltox.
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    12 Kasım 2009 00:00
  • ya tabi ki avrupanın en iyisi olmadı.. tabi ki dünya da bu müziği çok daha iyi yapan çuvalla grup var.. ama bi şekilde milyonlarca kişinin izlendiği bi organizasyonda Türkiye den bir grubun sahneye çıkıp ödül alması.. nuri bilge ceylan ın söylediği gibi bir mesaj vererek bi şekilde ilgi çekmesi.. bunlar güzel şeyler.. geçen sene de emre aydın almıştı.. emre aydın nerde dünyaya mı açıldı?? hayır tabi ki.. açılamaz da o müzikle.. bence kendi kültürüne ait bir şeyler yoksa yaptığın müzikte tereciye tere satmaya çalışmaktan öteye geçmez yaptığın iş.. bedük de olsa manga da olsa bunu kabul etmek lazım.. eurovision da her zaman etnik sazlar kullanıldığında bi şekilde derece aldık.. adamların ilgisi bu şekilde çekilebiliyo.. ha ben olsam dünyaya açılmak gibi bi derdim olmaz.. Türkiye de ki herkese bi ulaş önce sonra dünyaya açılılmayı düşün... önce git bakiiim bi hakkaride konser ver erzurumda konser ver.. önce arabesk kültürünü yenmeye çalış TÜrk insanı için bir şeyler yap..
    Üye
    sheltox
    Tarih
    12 Kasım 2009 00:00
  • Valla ne diyim bilemedim. Her ne kadar sevmiyoda olsam iyi pazarlanan bir grup olduğu için ve türkiye adına bana göre ufakta olsa ödül aldığı için taktir ettim. Bunu dışında, mtv işte.. Alınan ödül ve ödülü alan ne kadar önemli olabilirki..
    Üye
    Jambi
    Tarih
    12 Kasım 2009 00:00
  • ergenler birkez daha kazandı kapitalizm bir kez daha başardı...türkler yine internetteki gücünü gösterdi tabi ki sonuçta herkez istediğini aldı...
    Üye
    _prometheus_
    Tarih
    10 Kasım 2009 00:00
  • Şimdi Manga Avrupa'nın en iyi grubu mu oldu ? Ya da Avrupa'yı mı fethetti ?
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    9 Kasım 2009 00:00
  • aferin be :)
    Üye
    NeGüZeL_İsTnbL
    Tarih
    9 Kasım 2009 00:00
  • Yorum yok!!!!
    Üye
    Frekansband
    Tarih
    9 Kasım 2009 00:00
  • Boşa Mangacı değiliz demekki ::
    Üye
    cthulhu
    Tarih
    8 Kasım 2009 00:00
  • Manga'yı sevmem ama zaten bu katagorideki diğer adaylar da gayet sıradan olduğu için (Bana göre) Manga'nın ödül almış olması süpriz değil gibi. Bir de tabi jiwagonun dediği doğru Türkler iyi iş görmüş.
    Üye
    özgür037
    Tarih
    7 Kasım 2009 00:00
  • jiwagoya hak veriyorum
    bildiğimiz bi şey varkı mangada bi cacık yok.ülkemiz gençliğinin bir anlık hevesi sonucunda manga buralara gelmiş ve bu ödülü de almıştır.
    ben de bedük'ü isterdim.herif tam bir müzisyen..
    Üye
    Oysterhead
    Tarih
    7 Kasım 2009 00:00
  • "Keşke Bedük alsaydı." demeden de edemiyorum... :)
    Üye
    vast
    Tarih
    6 Kasım 2009 00:00
  • Emre Aydın'dan sonra bilgisayar başı Türk fanları gücünü göstermiş, 33243 zilyon oyla yorulmadan usanmadan Manga'yı "Best European Act" olarak seçtirmiştir. Azimle hacet getiren hesabı.
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    6 Kasım 2009 00:00
Toplam 16 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler