dorian delta Zaman: 5 Aralık 2009 Cumartesi - 22:00 Mekan: Pulp - Taksim - İstanbul Fiyat: 10 Tl Dorian müziğe">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Dorian & Delta @ Pulp - Taksim - İstanbul

2 Aralık 2009 00:00
Sahnede:
dorian
delta
Zaman: 5 Aralık 2009 Cumartesi - 22:00
Mekan: Pulp - Taksim - İstanbul
Fiyat: 10 Tl

Dorian müziğe başladığı ilk günden şu ana kadar ki birikimlerini su yüzüne çıkarıyor. 2000 li yılların başından beri iyi müzik adamlarıyla çalışıp müziğini oturtmaya çalışan grup son halini 2002 yılında aldı.2002 yılı grup için daha da ciddi bir müzik yaklaşımının ve ilerlemenin göstergesi oldu. Başlayan festival performansları ve çeşitli konserlerle adını daha sık duyurmaya başlayan dorian, yapılan beste ve çeşitli yorumları stüdyo dışına taşımaya başladı.

Albüm çalışmalarını hızlandırıp aynı zamanda da çeşitli barlarda, cover çalışmalarının yanında bestelerini de insanlara dinletmeye çalışan grup belli bir noktada durup sadace albüm çalışmalarına odaklandı.Kendi tarzını yaratırken onlara ilham olan grup ve sanatçıların gölgesinde fazla kalmadan ilerlemeye çalışan grup, zaman zaman drum&bass, acid cazz, anadolu ve tasavvuf ezgilerini müziğinde yerinde kullanmaya özen gösteriyor.

9. Efes Dark Roxy Müzik Günlerine “rüyadan” adlı parçasıyla katılan grup 20.000 kişilik internet oyuyla jüri özel ödülü alarak yoluna devam etti, aradan geçen zamanı albumlerini tamamlamaya ayıran grup 2005 yılı mart ayında Türkiye de tarzları için olabilcek en iyi global müzik firması olan EMI music ile anlaştı. Albüm kayıtlarına nisan ortasında ATM stüdyosunda giren Dorian, albüm içerisine 10 parça koydu



Delta ,2004 yılında Wade ismiyle İstanbul’da kuruldu. Grup 2005 yılında birçok bar ve üniversite festivalinde sahne aldıktan sonra Haziran ayında Taksim Pulp’ta düzenli olarak program yapmaya başladı ve halen programını sürdürüyor. 2007 yılına gelindiğinde grup hız verdiği beste çalişmalarının yanı sıra 12.Roxy Müzik Günlerinde aldığı 3.lük ve Tuborg özel ödülü vasıtasıyla hedeflediği yolda bir adım daha ilerlemiş oldu. Grubun ödül aldığı şarkılardan biri olan “Hayalin Peşinden” e Anıl Tütüncüoğlu ve Ferman Akgül’ün oluşturduğu “Posthane” tarafından bir de klip çekildi.Grup 2008 yılında katıldığı “Jack Daniel’s Rock Competition” yarışmasında da “Dönme Dolap” adlı bestesiyle ilk 10 grup arasına girdi.

Bar programında çeşitli müzik tarzlarından değişik örneklere yer veren Delta, özellikle şarkı seçiminde titiz davranıp izleyicinin barda dinlemeye alışık olmadığı şarkıları kendi tarzında yorumlamayı amaç edinmiştir. Playlistinde 90’ların Türkçe pop/rock hitlerinden günümüzün alternatif rock/nu-metal gibi modern soundlu parçalarına yer veren Delta, bir yandan da albüm hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dinlemekte oldugunuz sarkilar, Alper Erinç'in stüdyosunda ve Alper Gemici prodüktörlügünde kaydedilmistir

Yorumlar

Taze haberler