Tibet Ağırtan Zardanadam Zaman: 4 Aralık 2009 Cuma - 22:00 Mekan: Pulp - Taksim - İstanbul Fiyat: 20 Tl">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Tibet Ağırtan & Zardanadam @ Pulp - Taksim - İstanbul

2 Aralık 2009 00:00
Sahnede: Tibet Ağırtan
Zardanadam
Zaman: 4 Aralık 2009 Cuma - 22:00
Mekan: Pulp - Taksim - İstanbul
Fiyat: 20 Tl (1 yerli içki)

1983 yılında Tarsus Amerikan Koleji'nde Kaan Altan ve Murat Tümer ile Mavisakal'ı kurdu ve 1993 yılına kadar grubun gitarist,vokalist ve söz yazarlığını yaptı.
1992'de Avustralya’ya yerleşmiş ve 1993’de Mavisakal'dan ayrılıp solo çalışmalara yönelmiştir. 1995 yılında “Yat geliyorum” adlı solo albümünü çıkarmıştır.
1995 yılında Tanju Eren, Korhan Karuşağı, Merih Aydın ve Nedim Tanyolaç ile kurduğu "Kırıkkalpler" adlı grubu ile pek çok festivalde sahne almıştır.
Daha sonra Batur Yurtsever'in de katılacağı topluluk ile 2006'ya kadar klasik Rock'n'Roll icra etmiştir. 1996 yılında Melbourne'de, aralarında AC/DC'nin ilk davulcusunun
ve dünyaca ünlü blues müzisyeni Geoff Atchison'un da bulunduğu bir grup ile albüm çalışmalarında bulunmuştur. 1997 yılında “Kalk gidiyorum” adlı ikinci solo albümünü çıkarmıştır.
1998 yılında Shirataka Asya Müzik Festivali konuğu olarak Japonya'da konser vermiştir. 1998 yılında Mavi Sakal'ın "Kan Kokusu" adlı albümünde geri vokal yapmıştır ve albüm turnesinde "live production" işini üstlenmiştir.
Avustralya'da kurduğu "Gece" adlı grupla çeşitli kentlerde ve festivallerde konser vermiş, radyo programlarına katılmış ve 2000 yılında Melbourne'de aynı adla bir albüm çıkarmıştır.
2003'de Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde ses fiziği ve kayıt teknikleri dersini vermiştir. 2004'de Zardanadam'ın "Dibini Gör" albümünün prodüktörlüğünü yapmıştır.
2006'da yayınlanan Mavisakal'ın "Son...ki..beş..on" albümünde Murat Tümer, Taylan Dedeoğlu ve Batur Yurtsever kadrosu ile yeniden bir araya gelmiştir.
2007'de yayınlanan Mavisakal'ın "Yeniden" albümünde vokalist, gitarist ve şarkı yazarlığı yapmıştır.
2007'nin ikinci yarısında "Tibet Ağırtan Rock'n'Roll Band" projesini başlatmıştır.
2010 yılında üçüncü solo albümü çıkması beklenen Ağırtan, özel bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak teknoloji direktörlüğü görevini yürütmektedir.


Evden işe, işten eve doğru rutinleşen bir hayattan kurtulmak, çocukluk hayallerini gerçekleştirmek ve hayatlarına bir anlam katmak için bir araya gelen eski arkadaşlar tarafından 2001 yılında kurulan Zardanadam,
kurulduğundan bugüne sadece kendi şarkılarını çalarak, 8 yılda 100'ü aşkın konser verdi,
5 albüm ve 2 single yayınladı. Grup tüm bu albümleri dinleyicileri ile internet sitesinden paylaştı, isteyenlere albümlerini ücretsiz olarak ulaştırdı.
Zardanadam Müzik Endüstrisine alternatif bir açılım sağlayan bu yöntemle Türkiye'nin birçok kentindeki Rocksevere ulaştı,
son 3 yılda sadece grubun resmi sitesi www.zardanadam.com dan 1 milyondan fazla dosya indirildi.
Zardanadam Üniversite Şenliklerinin ve Rock festivallerinin değişmeyen isimlerinden biri haline geldi.
Albümlerini "satmaya kıyamayacağımız kadar değerli" diye niteleyen grup, isteyenlerle müziğini karşılıksız paylaşmayı sürdürüyor.
Son olarak Nisan 2009'da 5. Stüdyo albümü "Kafam Seninle Güzel"i yayınlayan Zardanadam 4 Aralık Cuma gecesi Beyoğlu Pulp sahnesinde...

Yorumlar

Taze haberler