girzu Zaman: 16 Aralık 2009 Çarşamba - 22:00 Mekan: Pulp - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam:10 tl Bilet: pulp GRİZU grup biyografisi: Grizu 1993">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Grizu @ Pulp - Taksim - İstanbul

8 Aralık 2009 00:00
Sahnede: girzu
Zaman: 16 Aralık 2009 Çarşamba - 22:00
Mekan: Pulp - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam:10 tl
Bilet: pulp

GRİZU grup biyografisi:

Grizu 1993 yılında vokalist Emre Akdeniz , gitarist Selçuk Mısırlığolu ve basçı Kutay Yurdaer tarafından Kadıköy’de kuruldu. Emre Akdeniz’in gitarıyla yazdığı söz ve müzikleri düzenleyip çalmaya başladılar. Tavizsiz rock dinleyicisi olan bu kadronun en büyük amacı Türkçe düşünülüp türkçe yaratılan yüksek yoğunluklu rock tınısı elde etmekti. Bunun yanında müzikal içeriklerini her türlü toplumsal kurum altında ezilen gençlik hayalleri oluşturuyordu. GRİZU adı genç insan üzerindeki bu baskının bilinmeyen bir zamanda yaratacağı, niteleği belirsiz patlamaları özetlemekteydi.

2007 yılının başında davulda Altuğ Yıldız’ın yeraldığı Tuzlabuz isimli ilk albümlerini Ada Müzik’ten yayınladılar. Albüm içten ve kaygısızca yazılmış şarkılarla ve punktan modern rocka kadar uzanan renkli yapısıyla dikkat çekti. “Bütün Bunlar Düş” parçasına çekilen klip Maximum Rock listesinde 56 haftayla en uzun süre kalan parça oldu. Klip, parçayla bütünleşen ironik yapısı ve Emre’nin joker gülüşüyle akıllara kazındı. Kendini belli tarzlara sokmaya çalışan gruplar arasında olmadıkları ortadaydı. “Bira ve Kahve” isimli balad da, albümün öne çıkan parçalarındandı. “Tuzlabuz” ; müzik basını tarafından her zaman sözü edilen bir albüm oldu ve 2005 yılında Milliyet Sanat Dergisi tarafından Türk Rock tarihinin iz bırakan albümleri arasında gösterildi.

Albüm sonrası birçok üniversite festivallerinde , Barışarock gibi sosyal etkinliklerde ve barlarda sahne aldılar. Tuzlabuz’la oluşan sadık dinleyici kitlesi 2. albüm beklentisindeydi. 2000 yılından sonra büyük çabalarla yapılan albüm kayıtları teknik anlamda istenen sonuçları vermeyince pek çok parça albüm yerine internetten paylaşıldı.

2006da bu sefer gitarist Emre Şen ve Davulcu Meriç Memikoğlu ile yeni bir albüm kaydı yapıldı ve “GRİ” ismiyle 2009’da “On Air Müzik “etiketiyle yayınlandı. Birinci albümden bu yana geçen zaman içerisinde yaşanan zorlu sürecin ülkenin zorluklarıyla kesişmesi ana temayı oluşturdu “GRİ”de. Zaten Grizu’nun içinde ağırlık bulan bir renkti…Çevresinde olan bitene karşı duyarlılılığı farklı bakış açılarıyla ele alan sözler ve naiflikle kolkola bir şiddet…

Albümden ilk klip İmre Haydaroğlu tarafından“O Gitti” isimli parçaya çekildi. Eski bir tuğla fabrikasının atıl fırınları “Grizu”nun yakıcı sıcaklığına eşlik etti.
“O gitti” grubun müzikal değişimini özetler nitelikte bir parça olarak ayrıca dikkate değer. Modern gitar düzenlemeleri ve altyapılar hemen fark ediliyor. “Tuzlabuz” albümündeki müzikal çeşitliliğin geçen zamanla beraber grubun potasında eriyerek oluşturduğu kendine özgü tarz GRİ’de artık su yüzüne çıkıyor.
“Gri” albümü Grizu’nun bundan sonraki rotasını gözler önüne seriyor.

Yorumlar

Taze haberler