Barış Bakır ve Kutlu Balcı. Biz, İstanbul'dan yola çıkarak Avrupa'nın önemli">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Müzik Dolu Bir Motosiklet Yolculuğu

12 Aralık 2009 00:00

İki müzisyen ve iki motorcu, Barış Bakır ve Kutlu Balcı. Biz, İstanbul'dan yola çıkarak Avrupa'nın önemli kültür başkentlerinde ve Kuzey Afrika'da geçecek heyecan verici bir yolculuğa çıkacağız. Amacımız, aşık olduğumuz kentin, İstanbul'un en iyi bildiğimiz yüzünü, müziğini Avrupa'ya taşımak.

Kentimizde herkesin pek bilmediği ama gerçekten çok iyi müzik yapan onlarca grup/müzisyen var. Biz bu müzisyenlerin sesini, Avrupa'ya taşıyacağız. Peki bu nasıl mümkün olacak? İstanbul'da müzik yapan amatör müzisyenlerin parçalarından oluşan 30 parçalık bir set oluşturacağız.

Çekeceğimiz İstanbul konulu videoart çalışmalarıyla birlikte, ziyaret edeceğimiz Avrupa kentlerindeki alternatif kulüplerde performanslar düzenleyeceğiz. Bu performanslarımız esnasında, setimiz içinde yer alan müzisyenlerden bazıları, bazı etkinliklerde bize canlı olarak da katılacaklar.

44 gün içinde, yaklaşık 12.000km yol gidip, 25 kenti ziyaret edeceğiz. Biz bunları yaparken, siz de bizim yolculuğumuza katılacaksınız. Çekeceğimiz "gerçek yaşam" formatındaki belgeselle, gittiğimiz yerler hakkında bilgi sahibi olurken, yaşadığımız yol macerasının bir parçası olacaksınız.

Hadi bakalım, iyi yolculuklar!

Yorumlar

  • Yerinizde olmak isterdim hem motor hem müzik hem gezi(hem kızlar)ooh valla süper:) umarım amacınız yerine ulaşır,bol şans!
    Üye
    painkiLLerr
    Tarih
    23 Aralık 2009 00:00
  • Arkadaşlar selam... Ben Barış... Konuya biraz açıklık getirmek istiyorum.

    Projemiz, Haziran 2010 tarihinde gerçeleşecek. Müzik konusundaki stratejik ortağımız MySpace. Bu, MySpace Türkiye'nin de içinde bulunduğu bir etkinlik.

    Proje içinde, İstanbul'da müzik yapan amatör müzisyenleri, Avrupa'lı dinleyicilere tanıtırken, bir yandan da yaşadığımız kenti tanıtmayı hedefliyoruz. Bu kentte yapılan orijinal müziğin büyük bir potansiyel taşıdığını düşünüyoruz. Türk müziğinin Tarkan'dan ibaret olmadığını, Kim ki O, Gevende gibi grupların Avrupa turnelerinde nasıl takip edildiklerini gördükten sonra iyice anlamış olduk. Kentimizde de, bu gruplar kadar iyi müzik yapan gruplar olduğunu biliyoruz. Bu potansiyeli, ortaya çıkarmak için çaba gösteriyoruz.

    Tabii ki bir yandan da, bu projenin mucizevi sonuçlarının olmayacağının da farkındayız. Ancak belki bir kapı aralanır, belki birileri, İstanbul'dan bir müzisyenin sesini duyar... Kim bilir?

    Hayal dünyasında yaşadığımız doğru. Büyük birşeylerin gerçekleşmesi için, önce hayal kurmak gerek. Sizi de bu dünyaya bekleriz.

    Proje hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.istanbuldan.org adresini takip edebilirsiniz.

    Görüşmek üzere!
    Üye
    songiden
    Tarih
    21 Aralık 2009 00:00
  • hayal dünyasında yaşayan 2 kişi=) uyanın birader =)
    Üye
    Metal_Prince
    Tarih
    19 Aralık 2009 00:00
  • güzel bir girişim,tebrikler, arkanızdayız. umarım hayal ettiğiniz şekilde gerçekleşir her şey :) böyle girişimlerin kimseye zararı olmaz, beklenmedik etkileri dahi olabilir, umarım maksimum düzeyde faydalanır bu girişimden faydalanmasını umduğunuz bütün unsurlar :)
    Üye
    tearful days
    Tarih
    18 Aralık 2009 00:00
  • 2 motor 2 müzisyen kimi kime tanıtıcak biraz gerçekçi olalım :)))
    Sonuç olarak gezip tozduğunuz da yanınıza kalıcak, o iyimiş :))
    Üye
    Gökhan_B
    Tarih
    18 Aralık 2009 00:00
Toplam 5 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler