Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Chicks On Speed @ Babylon - İstanbul

19 Ekim 2004 00:00
Sahnede: Chicks on Speed
Zaman: 26 Kasım 2004 - 23:00
Mekan: Babylon
Şehbender Sokak No 3 Tünel Asmalımescit, Beyoğlu, Tel: 292 73 68

Geçen yılki Babylon konserlerinde yoğun ilgi gören Chicks on Speed punk, post-punk ve elektronik müziğin farklı yaklaşımlarını barındırıyor ve feminist söylemlerden besleniyor. Electroclash akımının en ilginç gruplarından olan üçlü bu kez mini bir orkestra ile birlikte konser veriyor. Konserde ayrıca kendi projeleri olan bir film de gösteriliyor.

Kariyerlerine underground gece kulüplerinde gerçekleştirdikleri sanat performanslarıyla başladı. Okul için hazırladıkları bir projeyi sahnelerken elektronik müziğin başarılı isimleri DJ Hell ve DMX Krew’in ilgisini çekti. İlk şarkıları Münih ve Berlin’in ünlü kulüplerde hit olurken, Mega, Disko B ve Breakin’ gibi avant-garde rock plak şirketleri Chicks on Speed ile anlaşmak için sıraya girdi. İlk albümleri Chicks on Speed Will Save Us All'un İngiltere turnesi prestijli müzik dergisi NME tarafından yılın performansı seçildi.

Müzikal tarzlarında kavramlarla oynamayı seçen üçlü, müziğin yalnızca notalardan ibaret olmadığının bir ispatı. Electroclash çizgisini rock tarihi dışında ve gitar / tanrı / rock üçlüsü gibi maço niteliklerden muhaf olduğu için tercih ettiklerini savunan Chicks on Speed tarzlarının her zaman değişime açık olduğunu vurguluyor. Yeraltı müziği ve sanat dünyasının arasında bir yerlerde uçuşuyor ve performansın tarihini baştan yazıyorlar. “Do it your self” yani “kendin yap / üret” mottosuyla kıyafetlerini bile kendileri üreterek kitlesel tüketimin dayattığı tüm kuralları eleştiriyorlar.

2003 sonbaharından yayınlanan 99 Cents adlı 2. albümleri Türkiye’de de EMI tarafından yayınlanıyor. Bu yıl İngiltere ve Hollanda'da Red Hot Chili Peppers turnesinin ön grubu olarak sahne alıyorlar. Cesur sözleri, ilginç enstrüman kullanımları ve kabare’vari sahne performansları ile Chicks on Speed şok etmeye devam ediyor.

Konser öncesi ve sonrasında ise Mabbas elektro-clash plaklarıyla pikap başında olacak...

Yorumlar

  • yemişim chick'i
    Üye
    FeelTheBass
    Tarih
    25 Kasım 2004 00:00
  • sanem çok alakadar bişi solemişsin bravoo sen demesen ben dicektim
    Üye
    karete
    Tarih
    25 Kasım 2004 00:00
  • arkadaşlar boşverin bunları yaaa!!!!! siz ogün sanlısoy konser haberini görmediniz herhalde.... boşuna mı verdik ya o haber ilanını.... hadi bakalım gelin de ogünümün konserine kendimizden geçirsin bizi.... byeeeeee....
    sanem çelik
    Üye
    cindy_morr
    Tarih
    2 Kasım 2004 00:00
  • kesinlikle kaçırmamak lazım,katıksız electro-clash!Hem de bütün gece...
    Üye
    wowee zowee
    Tarih
    27 Ekim 2004 00:00
  • tekrar izlemek için günm sayıyorum.
    Üye
    misskittin
    Tarih
    26 Ekim 2004 00:00
  • kotu yaa ciddi kotu...dalga geciyolar milletle. birinin cıkıp konserde "kral cıplak hesabı" " bunlar kotuuu" demeleri lazım...
    Üye
    FeelTheBass
    Tarih
    26 Ekim 2004 00:00
  • Valla Bu Gruptakilere Bi Kere Vereyim Rahatlarım :)
    Üye
    BoSs
    Tarih
    23 Ekim 2004 00:00
  • hiç bi işe yaramazlar...
    Üye
    Metal milita
    Tarih
    22 Ekim 2004 00:00
Toplam 8 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler