Cemal Dua B.Ö.C.E.K Retrolin Zaman: 3 Mart 2010 Çarşamba - 21:00 Mekan:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Cemal Dua & B.Ö.C.E.K & Retrolin @ Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul

27 Şubat 2010 00:00
Sahnede: Cemal Dua
B.Ö.C.E.K
Retrolin
Zaman: 3 Mart 2010 Çarşamba - 21:00
Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: Biletix:23tl ayakta
Biletix:56tl Vip
Kapıda:20tl
Bilet: Biletix
Kapıda

Cemal Çimen 1978 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi. İlk gitarını 15 yaşında babasından gizli harçlıklarını biriktirerek satın aldı. Kısa sürede tamamen kendi çabasıyla gitar çalmayı öğrenen Cimen, Diyarbakır henüz pop müziği dahi benimseyememişken üniversite gençliğinden de etkilenerek Metallica ve Pink Floyd gibi büyük rock gruplarını dinleyerek rock müzik ile tanıştı. İlk rock konserini 2000 yılında depremzede çocuklar yararına Diyarbakır Meydanı’nda veren Cemal Çimen, ses getirerek adından söz ettirmeyi başardı.

Sonrasında birçok yerde konser veren Cemal Çimen, bu anlamdaki çalışmalarını daha da profesyonel bir noktaya getirmek için kendi kurduğu müzik şirketi Rock Market Prodüksiyon etiketiyle ilk albümü ‘DUA’yı piyasaya çıkardı.
Albümden sonraki ilk konserini Jolly Joker Balans’ta veren Cemal Çimen, 3 MART ÇARŞAMBA gecesi, yine aynı mekanda “Dua” sını sevenleriyle paylaşacak…

B.Ö.C.E.K
Ismini kurucularinin bas harflerinden alan B.Ö.C.E.K 2006 yilinin Ocak ayinda Istanbul'da kuruldu.Isminden dolayi garipsendigi zamanlarda stüdyoda çokça zaman geçiren grup bir süre sonra birkaç eleman degisikligi yapti ve bu dönemlerde herhangi bir yerde performans sergileyemedi.Grup son hâlini aldiginda çalismalara tam gaz devam etti, birkaç organizasyon ve okul festivallerinde sahne aldi.Bu dönemde kendi besteleri olan "Durma Öyle" adli sarkilarini kaydettiler.Bu sarki internetten birçok müziksevere ulasti ve genel olarak olumlu tepkiler aldi.Bu durum grubu sevklendirdi ve beste çalismalarina agirlik vermeye yönlendirdi.Bir süre sonra ikinci demolarini kaydettiler ve yine kendi besteleri olan "Hayat" adli sarkiyi seçtiler.Uzun bir süre konserlerine devam eden grup 2007 yilinin Aralik ayinda MTV ve HP'nin ortak düzenledigi uluslararasi müzik yarismasinda finale kalan 5 gruptan biri oldu.3 Mart gecesi Cemal Dua’dan önce performans sergileyecek.

RETROLİN
2009 yılının Mayıs ayında kurulan RetroLin, oluşumu...nu oldukça uzun bir süre içerisinde gerçekleştirmiştir. Bunun akabinde çalışmalarına tam gaz devam eden grup, bir döneme damgasını vurmuş önemli parçaları günümüz rock sound'uyla yorumlamaktadır. Ayrıca beste çalışmalarının da içinde bulunduğu bir dizi konser hazırlıklarını tamamlamış olan RetroLin,3 Mart gecesi Cemal Dua’dan önce performans sergileyecek.

Yorumlar

Taze haberler