Tchaikovsky seti, bestecinin senfonilerinden, konçertolarından ve en önemlisi meşhur bale süitlerinden">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: 100 Best Tchaikovsky

19 Mart 2010 00:00

Dinleyicilere altı CD'lik bir ziyafet sunan 100 Best Tchaikovsky seti, bestecinin senfonilerinden, konçertolarından ve en önemlisi meşhur bale süitlerinden seçmeleri bir araya getiriyor.

Setin birinci CD'si, Çaykovski'nin konçerto tarzındaki eserlerine ayrılmış.. CD'de besteciye ait üç piyano konçertosunun yanında keman konçertosu ve çello ile orkestra için Rokoko Çeşitlemeleri de yer alıyor. Senfoni bölümlerinden oluşan ikinci CD'yi, ‘Kuğu Gölü’, ‘Uyuyan Güzel’ ve ‘Fındıkkıran’ bale süitlerinden seçilen parçalardan oluşan üçüncü CD izliyor. Opera aryaları ve vokal eserler için dördüncü, solo piyano eserleri için de beşinci CD'lere bakmak gerekiyor. Son CD'de ise 1812 Uvertürü, Slav Marşı ve İtalyan Kapriçyosu gibi önemli orkestral eserler bulunuyor.

Herbert von Karajan, Mstislav Rostropoviç, Pascal Tortelier, Mihail Pletnev ve Vladimir Spivakov gibi usta solist ve orkestra şeflerinin kayıtlarından derlenen bu Box-Set, klasik müzik tarihinin en zengin içerikli bestelerinin sahibi Pyotr Ilyiç Çaykovski'nin dinleyicilerinin ve büyük ustayı daha yakından tanımak isteyenlerin kesinlikle edinmesi gereken bir koleksiyon.

Yorumlar

Taze haberler