Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Dietrich Fischer-Dieskau

19 Mart 2010 00:00
Biri sanatçının hemen hemen tüm kayıtlarını (Dietrich Fischer-Dieskau: The Great EMI Recordings), biri de ender arşiv kayıtlarını (Dietrich Fischer-Dieskau: Recordings from the Archives) içeren ve sırasıyla 11 ve 4 CD'den oluşan bu iki set, Alman baritona sunulmuş bir 85. yaşgününü armağanı niteliğinde.


Baritonun bütün kayıtlarını içeren sette, Fischer-Dieskau'nun mükemmel bir uyumla çalıştığı partneri Gerald Moore ile birlikte kaydettiği, en önemli lied bestecisi kabul edilen Franz Schubert'in (başta Die Schöne Müllerin ve Winterreise albümleri olmak üzere) erkek vokal tarafından seslendirilmeye uygun bütün şarkılarının yanı sıra Schumann, Brahms, Mendelssohn, Strauss, Wolf ve Mahler gibi büyük bestecilere ait onlarca şarkı albümü ve yüzlerce lied'i bulunuyor. Fischer-Dieskau'nun Moore'un dışında Sviatoslav Richter, Daniel Barenboim, Jörg Demus ve Hartmut Höll gibi usta müzisyenlerle kurduğu ortaklıklara da şahit olma imkânı sağlayan sette bütün bunlara ek olarak, Fischer-Dieskau'nun kendi sesinden kariyeri ve seslendirdiği parçalarla ilgili açıklamalar dinlemek de mümkün.

Fischer-Dieskau'nun ilk defa CD ortamına aktarılan kayıtlarından oluşan 4 CD'lik sette ise Haydn, Mozart ve Beethoven'ın çok az bilinen lied'leri yer alıyor.

Yorumlar

Taze haberler