Can Çankaya, New York'ta ilk solo albümü için çalışmalarını sürdürüyor. 2007'de kazandığı bursla">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Can Çankaya'dan New York'ta Caz Albümü

24 Mart 2010 00:00

Türkiye'nin genç caz piyanistlerinden Can Çankaya, New York'ta ilk solo albümü için çalışmalarını sürdürüyor. 2007'de kazandığı bursla Amerika'ya caz piyano masteri yapmaya giden Çankaya, Arthur Vint ve Brian Holtz'dan oluşan, kendi bestelerinin çalındığı piyano triosunun önceliğinde çalışmalarına devam ediyor.

Mulgrew Miller, James Weidman ve Harold Mabern gibi caz müziğinin efsanevi piyanistleriyle çalışan Can Çankaya'nın New York'ta konser verdiği bazı önemli konser salonları arasında "Manhattan Center", "Joe's Pub", "National Arts Club", "92Y" bulunuyor. Çankaya ayrıca şehrin nabzını tutan festivallerden Brooklyn Dumbo Art Festival ve Central Park Summer Stage Festival'da çeşitli projelerle sahneye çıktı.

Türk müzikseverlerin yakından tanıdığı piyanist, "Black Eyed Peas", "The Cardigans" gibi dünyaca tanınmış gruplarla aynı sahneyi paylaşmış, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bodrum'da ki performanslarıyla büyük bir hayran kitlesine sahip olan r&b müzik topluluğu "Kangroove"un dört üyesinden biri. Çankaya 16 yaşında başladığı profesyonel müzik hayatında "Acid Trippin", "Detant", "Ricky Ford'ş İstanbul Collective Big Band", "Kangroove", "Funkbones" gibi topluluklarla ve kendi triosuyla "Uluslarası Istanbul Caz Festivali", "Rock'n Coke", "Dogaclama Festivali", "Uluslararası Electronica Müzik Festivali" gibi çeşitli organizasyonlarda performanslar sergiledi. 1998 yılında Fransız Kültür Ofisi'nin desteğiyle Fransa'da bir albüm kaydetti.

Çankaya, William Paterson Üniversitesi'ndeki eğitimi sırasında kurduğu trioda çalmaya başladığı davulcu Arthur Vint ve New York'ta kendi altılısının bir kaydı sayesinde tanıştığı kontrbasçı Brian Holtz ile iyi bir uyum sağladıklarını ve yakında stüdyoya gireceklerini belirtti. "Mayıs veya Haziran gibi stüdyoya girmeyi planlıyoruz ancak özellikle, çok büyük bütçeler değil, kayıtlar için bir sponsor arıyoruz" diyen Çankaya albüm yayınlandıktan sonra tüm önemli caz festivallerinde triosuyla konserlerine devam etmek istediğini belirten Çankaya, "Kendi kültürümün renklerini yansıtan, organik yaklaşıma sahip bir albüm olacak" dedi.

Yorumlar

Taze haberler