Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Baxter @ Indigo - Taksim - İstanbul

22 Ekim 2004 00:00
Sahnede: Baxter
Zaman: 23 Ekim 2004 Cumartesi
Mekan: Indigo - Taksim - İstanbul
Adres: İstiklal Cad. Tonton Mah. Akarsu Sk. No:1-2-4-5 Galatasaray
Tel: 0212 244 85 67 - 293 66 19

Fiyat:
Bilet:

Ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve sabırsızlıkla beklenen Baxter, hem ilk iki albümlerinden hem de önümüzdeki Nisan ayında çıkaracakları "Tell 'em Like It Is" albümünden parçaları, İstanbul’a özel hazırladıkları performanslarıyla ilk kez Indigo’da paylaşacak.

Sıcak vokaller ve tatlı bir hüzünle dinleyiciyi kolayca sarmalayan İsveçli grup Baxter, planlanan bir oluşumdan daha çok "şans eseri" ortaya çıkmış bir grup. 1996 yılında, İsveç müzik piyasasının önde gelen isimlerinden Ricky Tillblad, Nina Ramsby ile tanıştı ve beraber prodüksiyonlara başladılar. Aynı sene, Primal plak şirketinin sahibi Carl Herlöfson’un önerisi üzerine çalışmaya başlayan Baxter, çok geçmeden ilk parçalarını kaydetmişti.

1997 ilkbaharında, electronica’dan trip-hop’a kadar uzanan geniş bir alana yerleştirdikleri, "Television", "Fading" ve "I Can’t See Why" gibi unutulmaz çalışmaların bulunduğu albümleri İsveç listelerine bir numaradan giriş yaptı. Diğer taraftan, Avrupa ve Türkiye'de de büyük ilgi gören, burada birçok müzikseverin elektronik altyapılı müzikle ısınma turlarında yanıbaşında bulunan ilk albümü, 2002 yılında yayınlanan "About This" çalışması takip etti ve bu albümlerinde trip-hop ve electronic-pop’u birbirine daha da yaklaştırdılar. Baxter, 2004 yılı başında "About This – Special Edition" albümünü çıkarttı ve Rockers Hi-Fi, Steve Angello, Filla Brazillia ve Alpha&Omega gibi isimlerle çalıştı.

Kaynak: sokakta.com

Yorumlar

Taze haberler