Rapor 2 Zaman: 17 Nisan 2010 Cumartesi - 20:00 Mekan: Dogzstar - Taksim - İstanbul Rapor II 90'lı yılların başında Hedef 12 ismiyle kuruldu. 1996'da">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Rapor 2 @ Dogzstar - Taksim - İstanbul

13 Nisan 2010 00:00
Sahnede: Rapor 2
Zaman: 17 Nisan 2010 Cumartesi - 20:00
Mekan: Dogzstar - Taksim - İstanbul

Rapor II 90'lı yılların başında Hedef 12 ismiyle kuruldu. 1996'da Ada müzik etiketiyle,''Tam İsabet''adlı ilk albümünü yayınladı. Bu sayede ''Türkiye Çıkışlı İlk Rap Grubu''ünvanını kazandı.

Cartel'in gerçekleştirdiği Rap patlamasından bir yıl sonra Rapor II adı altında toplanan grup ''Sonun Geldi!'' isimli ikinci albümünü çıkardı. Liste başarıları ve video klipleriyle adından sıkça söz ettiren grup Türk Rap dinleyicilerinin büyük beğenisini kazandı.

Grup 1999 yılında, yine Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ''Çiz'' adlı single'ı yayınladı. “Radical Noise” adlı hardcore grubuyla kayıt edilen ''Çiz'' rap ve rock türlerini birleştirerek Türkiye'yi nu-metal sound'la tanıştıran bir çalışma oldu. Bu projeyle tarza yakın gruplarında önünü açan Rapor II Dream TV'de tam 56 hafta listelerde kaldı.

Rapor II 1999 sonlarındaAlmanya'da yayınlanan ve dünyanın her yerinden pek çok Rap dinleyicisine ulaşan toplama albüm ''Hiphop Rendezvous 2'' ye ''Vuracaksın Kafanı'' adlı parçasıyla katıldı. Böylece Yurtdışına açılan ilk Türk Rap Grubu olma ünvanınıda almış oldu.

Toplama albümlere dahil edilen parçaları ve günümüze kadar çıkarttığı 5 albümle 11 yıldır dinleyicilerine ulaşan Rapor II,2002 yılında Haluk Levent'le yaptığı ''Alışamadım'' düeti ile hedef kitlesini genişletti.

Rapor II birçok sürpriz sanatçıyada yer verdikleri ''Tam Zamanı'' albümleriyle birkere daha dinleyicileriyle buluştu. İddialı dönüşleri ve yepyeni şarkıları ile Türk Rap Müzik sektörüne damgalarını vurmaya devam ediyorlar! Grup şu sıralar Türk Rock Müziğinin önde gelen ekipleriyle oluşturacakları yeni projeleri üzerinde çalışmakta...

Yorumlar

Taze haberler