Chantage Zaman: 7 Mayıs 2010 Cuma - 23:45 Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul Fiyat: Fiyat: 34,50 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Chantage @ Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul

1 Mayıs 2010 00:00
Sahnede: Chantage
Zaman: 7 Mayıs 2010 Cuma - 23:45
Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul
Fiyat: Fiyat: 34,50 TL
Bilet: biletix.com
--
1990 yılında keyboardist, yorumcu TOLGA İNCİ ve prodüktör KIVANCH K tarafından Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübünde kurulan grup, 2000 yılında da Türkiye’nin önde gelen rock sanatçılarıyla albüm ve sahne çalışmaları yapan gitarist BURAK KURUMAK’ı ve 2004 yılında ALİ ŞAYLAN’ı da bünyesine katarak bugünkü şeklini aldı. On yılı aşkın süredir Depeche Mode yorumlarıyla izleyenlerini büyüleyen Chantage, New Wave’den Alternative-Rock’a, Electronica’dan Brit-Pop’a uzanan geniş repertuarıyla ilgi çekmeye devam ediyor. Yoğun talepler doğrultusunda, şu an albüm çalışmaları içerisinde olan grup, özel kitlesiyle özel konserlerde buluşuyor.

30 Temmuz 2006 Pazar gecesi, Kuruçeşme Arena'da gerçekleşen Depeche Mode Konserinde ön grup olarak yer almıştır.

Tolga İnci
1972’de İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimini Robert Koleji’nde tamamladı. Boğaziçi Elektronik Bölümü ve Anadolu Ünüversitesi Ekonomi bölümlerini bitirdi.

Lise yıllarında kurduğu “Space Time Continue” adlı new wave grubu ile müzik dünyasına adımını attı. Bu grupta ilk önce klavye çalarak daha sonra da solist olarak yer aldı.

Bir Almanya seyahati sırasında aldığı “Depeche Mode plakları sayesinde partilerde Dj’lik yapmaya başladı. 1990 senesinde Büyükada Princeess’te Dj olarak çalıştı. Gene aynı sene içerisinde Kıvanch K’la tanıştı ve Boğaziçi Üniversitesi’nde “Forth Dimension” adlı grubu kurdular. İlk defa üniversitenin düzenlediği festivalde sahne aldılar.

1991 senesinde, Kemer’de “Forth Dimension” grubu olarak canlı müzik yaparken bir yandan da Djlik yaptı.

1992 yazında, “Forth Dimension” ismini “Chantage” olarak değiştirip Kemer’de Star Light adlı bir diskoda canlı performanslarına başladılar.

10 seneden fazla Chantage grubunda yer alan Tolga İnci, aynı zamanda bir şirkette Ürün Müdürlüğü yapmaktadır.

Kıvanch K
6 yaşından beri klavye çalıp müzikle uğraşan Kıvanch K., 1982 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosuna girdi. Sadettin Öktenay'dan özel dersler alan Kıvanch K, 1990'da Tolga İnci ile birlikte Chantage grubunu kurarak profesyonel müzik hayatına ilk adımını attı. Chantage grubu ile Türkiye'nin farklı bölgelerinde konserler veren Kıvanch K, elektronik altyapılı dans müziğinin ülkemizdeki ilk temsilcilerinden biri olarak bu türü geniş bir kitleye sevdirmeyi başardı. 1992 yılında aranjörlüğe başlayan Kıvanch K çok kısa bir süre içinde Türk Pop müziğinin öncü isimleriyle çalışmaya başladı ve çok önemli sanatçıların albümlerinde besteci, aranjör ve prodüktör olarak yer aldı.

Türk müzik piyasasına "Remix" kavramını getiren ve Sezen Aksu'nun Rakkas parçasına yaptığı aranje ve remixle 7'den 70'e herkesi dans müziğiyle buluşturan Kıvanch K, Sezen Aksu, Candan Erçetin, Tarkan, Ajda Pekkan, Levent Yüksel, Asya, Yonca Evcimik, Nev, Rebel Moves, Reyhan Karaca, Ege, Yaşar, Umay, Emel gibi birçok önemli sanatçının albümlerine aranjör ve prodüktör olarak imza attı. 2000 yılında Akademi İstanbul'da "Music Synthesis" dersleri de veren Kıvanch K, Sezen Aksu'yla yaptığı uzun süreli işbirliği ve yarattığı onlarca hit'le Türk Müzik piyasasınına yön verme gibi önemli bir misyonu da sırtlamış oldu.

Sezen Aksu'yla yaptığı "Adı Menekşe" ve "Sarı Odalar" çalışmaları Buddha Bar ve Siddharta albümlerinde yer alan Kıvanch K'nın 200'den fazla düzenleme, beste ve remix çalışması var.

Burak Kurumak
28 Ocak 1972 ‘de İstanbul’da doğdu. İlkokul çağında (ki Kivanç ‘la aynı ilkokulda okudukları yıllıklarla kanıtlanmıştır…) Muammer Sun Müzik Okulu‘na gitti. Kabataş Erkek Lisesi’de dahil olmak üzere İstanbul‘un bilimum liselerini gezen Burak, 1997 yılında M.S.Ü. Endütri Ürünleri Tasarımı ‘ nı gururla bitirdi.

1992-1996 senelerinde kurdukları ve solistliğini yaptiği MR. NO adlı grupla (bakınız eski resimler) bircok bar ve konser organizasyonlarında sahne aldı. Aynı grupla, 1995 yılında , en iyi bar grubu 1.lik ödülü, H2000 Müzik Festivali ‘’IceDream Müzik Yarışması’’nda Ahmet TURGUL ile 3.lük Ödülü kazandı. 2000-2005 yıllarında Aslı ile sahne çalışmalarına eşlik etti . Ajda PEKKAN’ın son albümü dahil olmak üzere Sezen AKSU’nunda son albümlerinde gitar çaldı. Sertap ERENER ‘in ‘’SERTAP ELEKTRİK ‘’ projesinde Murat UNCUOĞLU ile sahne aldı . Hali hazırda 2003 yılında grubuna katıldığı Özlem TEKİN ile sahne çalışmalarına devam etmekte . (OZZ)

2002 yılında katıldığı CHANTAGE grubuna gitari ile eşlik eden Burak, kendi şarkılarınıda grup bünyesinde , sahne ve albüm çalışmalarında seslendiriyor …

Ali Şaylan
İstanbul’da doğdu, 1996’da ODTܒden mezun oldu, 1999’da yüksek lisansını tamamladı.

11 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı, çalışmalarına 1996’da ara verdi. 1995 yılında Ankarada Gence Alton’la kurduğu Damage adlı grupta solistlik yaptı. 2004 yılı sonlarında Chantage grubuna katıldı. Halen, kurucu ortağı olduğu bir yazılım firmasında yöneticilik yapıyor.

www.hayalkahvesibeyoglu.com

Yorumlar

Taze haberler