Barış Şahin Erdem Birgül Zaman: 4 Haziran 2010 Cuma - 18:30 Mekan: Güngören Kültür Merkezi -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Erdem Birgül & Barış Şahin - Elektro Gitar Atölyesi & Solo Performans @ Güngören Kültür Merkezi - İs

23 Mayıs 2010 00:00
Sahnede:
Barış Şahin
Erdem Birgül
Zaman: 4 Haziran 2010 Cuma - 18:30
Mekan: Güngören Kültür Merkezi - İstanbul

--
Güngören'de bir ilk.. Elektrogitarın geçmişten günümüze gelişiminden ve nasıl yapıldığından canlı icrasına kadar hepsi bu seminerde gitar severlerin karşısına çıkıyor...

Seminerde Barış ŞAHİN "Elektrik Gitar Anatomisi" konusundan bahsederken, Gitar & Müzik Öğretmeni Erdem BİRGÜL solo Performansıyla izleyenlerle buluşuyor.


Erdem BİRGÜL:

12 yasinda akustik gitarla enstruman hayatina adim attı.Lise yillarinda Bursa'da "KAOS" adli grubu kurdu ve Bursa’da çesitli yerlerde konserler verdi.1998 yılında Uludag Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliğini dereceyle kazandi,1999 yilinda elektro gitara yonelip ayni zamanda okulda viyolonsel, piyano ve armoni egitimi aldi. 2001 yılında Bulgaristan Plovdiv Müzik Akademisi ve Uludag Üniversitesi Orkestasiyla ortak gerçeklesen konserde çellistlik yapti.Ayni dönemlerde jazz ve latin grubu olan Prizma grubunda solist / gitarist olarak gorev alip Bursa'nin önemli yerlerinde sahne aldi. Üniversiteden sonra 3 yil Sakarya'da ögretmenlik ve gitar eğitmenligi yaptiktan sonra 2006 yilinda Istanbul'a yerlesti.

2006 Temmuz ayinda progressive rock grubu "NEOMA"ya Elektro gitarist olarak davet edildi. Bu grubun daha önce bestelenmis parçalarini Serdar ÖZTOP ile birlikte yeniden kaydedip, gruba yeni bir beste de kazandirdi. 2007 Nisan ayinda da "SATTAS" isimli reggae grubuna gitarist olarak davet edildi.Grupla beraber Balans, Peyote, Ghetto, Babylon,ChillOut Fest,Rock'n Coke,Medya Kralı,NTV gibi yerlerde sahne aldı.Bunun dışında kendi kurduğu gitar sınıflarında ileri düzey gitar teknikleri eğitimine devam etmekte,aynı zamanda piyano,viyolonsel ve bağlama da çalabilmektedir.4 Hazirandaki seminerde izleyicilere elektrogitar ve diğer gitar çeşitleri ile kendi besteleri ve ünlü sanatçıların eserlerinden oluşan solo bir performans sunacaktır.

BARIŞ ŞAHİN
1999 Yılı ile müzik ile olan bağı, bir tanıdıktan ödünç alınan naylon telli bir akustik gitar ile "dinleyici" sıfatından "icracı" tarafına dönmeye başladı. 2001 yılında 2.el olarak aldığı "Vic" marka bir elektrogitar ile “elektrik gitarlar” dünyasına adım attı. İzmir üretimi olan ve MDF gövdeli, ultra ağır bu gitar önemli bir sıçrama noktası oldu. 2003 yılında Seramik Mühendisi diploması sahibi olarak Eskişehir'e dönüp Anadolu Üniversitesi'nde Yüksek Lisansa başladı. Bu zaman diliminde, ileride gitar yapan bir atölye kuracağı bir arkadaşı ile tanıştı.2006 yılında hem YUXEXES Dergisinde "Gitardaki Sarmaşık" adlı köşesini hazırlamaya başladı, hem de o arkadaşı ile beraber "Çizmeli Kedi Gitar Atölyesini" kurdu. Şu zamana kadar Radikal Gazetesi'nden YUXEXES'e, köşesi haricinde de, çeşitli yazılar yazdı. Türkiye'de yazılmış en geniş kapsamlı Joe Satriani biyografisini yazdı. Dream Theater, Joe Satriani, Ergin Altınel, Alex Skolnick, Guthrie Govan, Chris Poland, Volkan Yırtıcı, Dave Weiner ve Tony Macalpine gibi büyük gitaristlerle özel röportajlar, çoğu Türkiye'de ilk kez olmak üzere yaptı. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen bazı müzik forumlarında yöneticilik yaptı, ancak hepsinin sonunda baki kalan sadece GitarPedal.Net oldu. 2009 sonundan itibaren Türkiye'nin önde gelen bazı üniversitelerinde "Elektrogitar Anatomisi & Modifikasyonları" ve "Elektrik Gitar Modifikasyonları" konularında seminerler verdi. Nisan 2010 sayısından itibaren ise müzik teknolojilerinde öncü bir ulusal yayın olan SOUND Dergisinde "Gitarizm" adlı köşesini hazırlamaya başladı.4 Hazirandaki seminerde ise dinleyicilere Elektrik Gitarın anatomisi ve Elektrik Gitarların üzerinde uygulanabilecek modifikasyonlardan bahsedicek.

Yorumlar

  • İyide hangi kültür merkezi. güngörende 2 tane var. Köyiçindeki mi acaba?
    Üye
    nightwalker17
    Tarih
    4 Haziran 2010 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler