Coheed and">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Coheed and Cambria - Year of the Black Rainbow

25 Mayıs 2010 00:00
Progresif rock/heavy metal/post-hardcore elementlerini birleştirdikleri müziğiyle geniş bir hayran kitlesi edinmiş olan Amerikalı grup Coheed and Cambria’nın 5. stüdyo albümü “Year of the Black Rainbow” EMI etiketiyle raflardaki yerini aldı. Grubun bu yeni albümü, The Amory Wars (Amory Savaşları) anlatısını içeren önceki 4 konsept albümünün devamı niteliğinde... Aynı zamanda bu albümün hazırlık sürecinde gruba katılan The Dillinger Escape Plan’in davulcusu Chris Pennie’nin, Coheed and Cambria’nın müziğine kazandırdığı ekstra derinliği de unutmamalı...

Albüm, yurtdışında yayımlanmasının ilk haftasında Billboard 200 listelerine 5 numaradan, Rock Album listelerine ise 2 numaradan girdi ve aynı hafta içerisinde 51.000 kopya satmayı başardı.

Grubun gitaristi ve söz yazarı Claudio Sanchez, albümün çok melodik olduğunu özellikle belirtiyor.

“Year of the Black Rainbow”’un bir diğer özelliği de Nine Inch Nails ve Jane’s Addiction ile gerçekleştirdiği çalışmalarla ünlü, yapımcı Atticus Ross ve Queens of the Stone Age, Tool ile çalışmış olan Joe Barresi’nin albümünün yapımcılığını üstlenmiş olması.. Sanchez, Atticus Ross ve Joe Barresi’yle çalışmış olmalarının, albümün sound’unun her zamankinden çok daha güçlü ve dinamik olmasını sağladığını belirtti. Aynı zamanda albümün çok çeşitli atmosferik tınılar içerdiğini ve bunu diğer albümlerde kurabilmiş olmayı hep dilediklerini, sonunda bu albümde başardıklarını da sözlerine ekledi.


1995 yılından bugüne progresif rock müziğinin en iyi örneklerini icra etmekte olan Coheed and Cambria’nın bu özel albümlerini sakın kaçırmayın !

Yorumlar

Taze haberler