Mutiny Within’in grupla aynı adlı ilk albümü müzikseverlerin beğenisine sunuldu. ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Mutiny Within

25 Mayıs 2010 00:00
New Jersey çıkışlı 6 kişilik progressive metalcore grubu Mutiny Within’in grupla aynı adlı ilk albümü müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Power ve thrash metal elementlerini progressive metal müziğiyle oldukça yenilikçi bir şekilde kaynaştırmayı başaran grup, şimdiye kadar Paradise Lost, Soulfly, Prong, Periphery, Machine Head, Arch Enemy, Exodus, Sonata Arctica gibi önemli grupların alt grubu olarak sahne almaktaydı. ‘Children of Bodom’ parçalarını cover’layarak başladıkları müzik kariyerlerine ilk albümleri olan “Mutiny Within” ile devam ettiler. Dream Theater ve Into Eternity’nin teknik anlamda üstünlüklerinden, Kamelot ve Firewind’in yüksek vokal stillerinden, Children of Bodom ve Unearth’ün thrash/brutal ‘doğrudanlıkları’ndan küçük parçalar bulabileceğiniz albümde, grubun bu çok katmanlılığı oldukça özgün bir biçimde icra edebildiklerine de tanık olacaksınız.

Asıl öne çıkan yeteneği şarkı yazarlığı olan grubun parçalarının sürekli değişen dinamik yapısı, albümün sıkıcılaşma ihtimalini ortadan kaldırıyor ve her bir parçayı ilginç kılıyor. Sadece, Helloween’in icra ettiği geleneksel power metal kalıplarına sımsıkı tutunmak yerine, bu türe nu-metal ve death metal sound’ları da ekleyerek bambaşka bir müzik ortaya koyan grubun çalışmaları için, tanınan metal müzik eleştirmenleri “gelecek vaat eden, farklı metal müzik türlerini dinleyen müzikseverlerin ilgisini çekebilecek bir müzik” tanımlamasında bulundular.

Yorumlar

Taze haberler