Akın Eldes İsmail Soyberk Sinan Cem Eroğlu
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Akın Eldes @ Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul

    14 Temmuz 2010 00:00
    Sahnede: Akın Eldes
    İsmail Soyberk
    Sinan Cem Eroğlu
    İzzet Kızıl
    Zaman: 15 Temmuz 2010 Perşembe - 21:30
    Mekan: Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul
    Fiyat: 15 TL

    Akın eldes

    E-5, Painted Bird, Asım Can Gündüz, ve Çapkınlar gruplarından sonra 1986-2000 yılları arasında Bulutsuzluk Özlemi ile çalışmaya başladı. Adından en çok söz edildiği dönem de bu dönem oldu. Behçet Necatigil, şairlerin 3 burcu olduğunu söyler; gurbet, hasret ve vuslat. Bulutsuzluk Özlemi öncesi dönemi gurbet, Bulutsuzlukla olan günleri hasret,sonrasını ise vuslat olarak düşünebiliriz Akın Eldes için. Bulutsuzluk Özlemi’ni taşıdığı uzun yılar sonrasında yayınladığı ilk albüm “Kafi” adeta geçmişle olan serüvenini tanımlar gibiydi, oldukça mütevazi bir edayla.
    Kafi ile ülkenin en iyi gitaristlerinden biri olduğunu kanıtladığı gibi yalnızca virtüözüdelik peşinde olmadığını da göstermiş oldu. Sonrasında Türlü ve Cango ile devam eden müzikal yoculuğu şu aralar “piccatura” etiketiyle yeni çıkmış olan “Ara Taksim” ile devam ediyor.
    Haymatlos, bu yolculuğun bu son ürünlerini şimdi kendi sahnesinde sergilemeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Erkan Oğur “Telvin” konserinin hemen ardından bu aya damgasını vuracak bu konseri
    Haymatlos dostlarının kaçırmamalarını öneriyoruz. Özellikle de albümü hala dinlememiş olanlar için iyi fırsat. Sahne hiçbir şeye benzemez çünkü... Konser DJ’niz ise bu satırların yazarı bendeniz suat bilgi.

    ismail soyberk
    1977 yılında müzik çalışmalarına başladı. Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1982 yılından itibaren stüdyo müzisyenliği yapmaya başladı. Sezen Aksu, Joan Baez, Aziza Mustafa Zadeh, Erkan Oğur eşref ziya ve daha birçok sanatçıyla Türkiye ve dünya turneleri yaptı. 1978'li yıllarda Edip Akbayram ve Dostlar Orkestrası'nın kurucuları arasında yer aldı. 2006 yılında, gitarda Barış Bölükbaşı, syntesizerda Mert Topel ve davulda Bülent Ay'dan oluşan kendi müzik grubu Fenomen ile aynı adı taşıyan ilk albümünü çıkarttı.1973-1974 yıllarında İhsan Seyfi Özulu (Keman-Gitar), İlhan Sami Özulu (Viola-Gitar), Rahmi Akgün (Davul) ve Hüseyin Haklı (Akustik Gitar-Flüt) yeraldığı EVRİM 5 grubunda Bass Gitarist olarak yer aldı. Ortaokul ve liseden sinif arkadasi olan İlhan Sami Özulu ile birlikte kurdugu Grup Evrim'de 1978-1990 yılları arasında bas gitar çaldı ve şarkı söyledi.

    sinan cem eroğlu,

    1986 yılında Ankarada doğdu.
    1997 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümüne Ortaokuldan girmeye hak kazandı. Mezuniyetine kadar Yrd. Doç. Cihan YURTÇU ile kaval çalıştı. 1997 yılında ilk konserine İ.T.Ü. T.M.D.K. Orkestrası ile birlikte Cemal Reşit Rey Konser Salonunda çıktı. 2008 yılında İrfan TÖZÜMen yönettiği ve Nebil ÖZGENTÜRK yapımcılığını üstlendiği Türkiyenin Hatıra Defteri adlı belgeselin içinde yer alan beyaz Sayfa adlı filmin müziklerini yaptı. 2009 yılında Türk Müziği Konservatuarı'nı ve İstanbul Teknik Üniversitesi'ni birincilikle bitirdi. Yinon MUALLEM Ensemble ile İstanbulda çeşitli mekanlarda, İsrail'de ve Almanya'da "Karawane 2009" festivalinde konserler verdi.
    Yurt içi ve yurt dışında bir çok konserlere, albümlere, sinema filmine, dizi filmlere ve televizyon programlarına kaval, gitar, perdesiz gitar, kopuz, oğur sazı ve vokal ile katıldı. Çeşitli single ve albümlere düzenlemeleri ile katkıda bulundu.
    Sahne çalışmalarına konuk olarak katıldığı Telvin Trio ( Erkan Oğur, Turgut Alp Bekoğlu, İlkin Deniz ) , Akın Eldes Trio, Nida Ateş ve Yinon Muallem Ensemble ile devam etmektedir.

    izzet kızıl

    Dünya çapında bir çok müzisyenle sahne almış ve kendi tarzını oluşturmuş bir perküsyonducur.

    Bunların başında; Thadosii Spazov, Natacha Atlas, İlhan Erşahin, Babel Gilberto gibi isimlerle çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca bir çok ün salmış müzisyenlerin albüm çalışmaları ve konserlerinde yer alan perküsyoncu, bir çok ülkede workshop lar düzenlemiş; balkan, hint, mezopotamya ve jazz ritmlerinde yeni stiller oluşturmuştur.

    Yorumlar

    Taze haberler