Gipsy Kings Yaşar Serkan Çağrı Zaman: 16 Eylül 2010 Perşembe - 21:30">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Gipsy Kings @ Küçükçiftlikpark - Maçka - İstanbul

31 Ağustos 2010 00:00
Sahnede:
Gipsy Kings
Yaşar
Serkan Çağrı
Zaman: 16 Eylül 2010 Perşembe - 21:30
Mekan:
İsim: Küçükçiftlik Park
Semt: Maçka
Şehir: İstanbul
Fiyat:
Normal: 67,00 TL
VIP: 123,00 TL
Bilet: biletix.com
--
İşte gerçek Krallar

Akdeniz müziğinin efsanevi grubu Gipsy Kings, adını ilk defa seksenli yılların başlarında Güney Fransa sahillerindeki jet sosyeteye müzik yaparak duyurdu. Yıllarca başta Brigitte Bardot olmak üzere sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerini eğlendirdi. Şarkıları Pablo Picasso’ya ilham verdi, Charlie Chaplin’i ağlattı. Seksenli yılların önde gelen yapımcısı Claude Martinez tarafından keşfedilip, içinde Bamboleo şarkısının da bulunduğu Gipsy Kings albümünü çıkardıktan sonra dünya müzik listelerini altüst ederek yepyeni bir müzik türünün de yaratıcısı oldu. İspanya’da doğan flamenko müziğini pop, caz, rock ve salsa ile harmanlayarak tüm dünyanın ilgisini çeken bir müzik tarzı yarattı. Buğulu ve güçlü vokalleri, adeta perküsyon aleti gibi çaldıkları ritm gitarları, pena kullanmadan parmak tekniğiyle attıkları büyüleyici gitar soloları ve sahnede giydikleri flamboyant gömlekleriyle seyirciye bambaşka deneyimler yaşattı. Diskografisine otuz milyonu aşan satışıyla on sekiz tane albüm sığdıran grup, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünyanın sayısız ülkesinde unutulmaz konserler verdi.

Yurdumuza ise, Gipsy Kings albümünün çıktığı 1988 yılının akabinde gelip, İstanbul’un gözde eğlence mekanı olan Şamdan’da özel bir konser verdi. Daha sonra yolları uzun süre Türkiye’den geçmedi. 2004 yılında ise lenf kanserine yakalanan müzisyen arkadaşları Kıvanç Öner’e destek vermek amacıyla İstanbul’a gelen ekip, Lütfü Kırdar’da gerçekleşen müthiş bir konsere daha imza attı.

Reyes ve Baliardo kardeşler ve onların oğullarından oluşan Gipsy Kings’e yurdumuzdan sürpriz sanatçılar ve dansçılar da eşlik edecek. Grup; Bamboleo, Djobi Djoba, Baila Me, Volare, Un Amor, No Volvere, La Dona gibi dünyaca ünlü şarkılarına ek olarak son albümleri Pasajero’dan da eserler sunarak konsere gelenleri Akdeniz’in romantik mavisinde coşturup, flamenko ruhunun çağdaş senfonisiyle büyüleyecek.

Grup Üyeleri
Paul Reyes, Patchai Reyes, Canut Reyes, Jose Reyes, Mario Regis, Diego Baliardo, Titi Reyes, Olivier Cargol

Yorumlar

Taze haberler