Senem Diyici Alain Blesing Zaman: 17 Eylül 2010 Cuma - 21:30 Mekan: Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul Fiyat:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Senem Diyici & Alain Blesing @ Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul

13 Eylül 2010 00:00
Sahnede: Senem Diyici
Alain Blesing
Zaman: 17 Eylül 2010 Cuma - 21:30
Mekan: Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: Tam:
Öğrenci:
Kapıda: 20
Kombine:
...
Bilet: HAYMATLOS

Senem Diyici

Gücünü köklerden, gelenekten, belirgin kalıplara sığmayacak kadar zengin bir müzikten alan Senem Diyici, 1980’lerden bu yana Almanya, İsviçre, Avusturya, Finlandiya, İtalya, İsrail, Kanada, Tunus, Suriye, Yunanistan, Hollanda, Polonya, Belçika, Rusya, Yugoslavya, Bulgaristan, yaşadığı Fransa ve tabii ki çocukluğundan bu yana hafızasına tınılarının yerleştiği Türkiye'de yolculuğuna devam ediyor.

Fransa Kültür Bakanlığı... tarafından projeleri 6 yıldır desteklenen Diyici ve Alain Blesing, devlet tiyatro sahneleri, caz kulüpleri ve enternasyonal caz festivallerinin yanı sıra yöresel otantik köy festivalleri ve Evlere Konser projesiyle müzik serüvenine kendini yenileyerek ve farklı deneylere imkân tanıyarak devam ediyor.

Çalışmalarına halen Duo, Trio ve Senem Diyici Quartet adlı farklı projeleriyle devam eden sanatçı aynı zamanda Senem Diyici Octobando adlı bando niteliğindeki grubuyla da Balkanlar'a göz kırpıyor.

Fransa, Belçika ve Türkiye'de 1992’den bu yana konservatuar öğrenci ve öğretim görevlilerine master sınıflarında, atölyelerde ''Ses Tekniği'' konusunda eğitmenlik de yapmakta olan Senem Diyici, yine 90'lı yıllardan bu yana ''Doğanın içinde gerçekleşen doğaçlama bir seramoni'' olarak nitelediği ‘Ak Şaman’ adlı projesiyle de ilgi toplamayı sürdürüyor.

Albüm ve projeleri France Soir, Liberation, Nouvel Observateur gibi yayınların müzik eleştirmenlerince övgüyle karşılanıyor. Diyici, 2010 Nisan ayı için ilk kez İstanbul’da sergileyecekleri Sonsuz Çarklarda Diyalog adlı projeye ve 2011 yılı içerisinde “hızla kirlenen gezegenimiz ve ekolojik yaşama vurgu yapmak” amacıyla Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Türkiye’yi kapsayan ‘’Wonderbike Tour’’ adlı projeyle de yol üzerinde uğrayacakları en az 50 köyde Duo olarak verecekleri konserlere hazırlanıyor.

Alain Blesing
Alain Blesing’in müziğini tanımlamak için ‘sınır ötesi’ deyimini kullanmak yerinde olacaktır. 1975-1980 arası Fransa’da progressive rock çalan, bir yandan Daniel Charles ile müzikoloji (PHD 1981) ve müzik terapi çalışan Blesing, 1981-1985 arası caz çalışmalarına ağırlık veren Blesing, besteci Jef Gilson ile çalıştı. Bu çalışmalar müzikal bir lisan geliştirmesine yardımcı oldu ve Avrupa caz sahnesinin önde gelen R.Guérin, S.Beuf, H.Singer, J.Hendelsman, B.Demeo, S.Persianni gibi bazı isimleriyle çalışma imkânı yarattı. 1987’de Senem Diyici’yle tanışmasının ardından geleneksel müziklere ilgi duymaya başladı. Blesing’in son 15 yıldaki çalışmalarının büyük çoğunluğu geleneksel müziklerle batı doğaçlamalarının buluşması üzerine kurulu.

6 - 10 telli akustik ve elektrik gitar çalan, bir solist olarak kendi adına ya da konuk sanatçı sıfatıyla 20 kadar albümde yer aldı. Aynı biçimde 1975’ten beri sayısız konser etkinliklerinde çalıştı. Bunlardan bazıları: Okay Temiz, Ivo Papazov, Kamao Dahoud, Lenhart Aberg, Yves Rousseau, Claude Barthélémy, Frank Tortiller, Eric Marchand, Denis Badault, Philippe Deschepper, Jean Marie Machado gibi isimler oldu.

Pedagoji ile yakından ilgili olan Blesing, gitar üzerine çok sayıda atölye ve usta sınıfı eğitim çalışması gerçekleştirdi. 2003’te basçı Yves Rousseau ve davulcu Christophe Marguet ile ‘Three Sides Theory’ adını verdiği üçlüyü kurdu. Bunun yanında Fransa’nın önde gelen müzisyenleri Bruno Tocanne (bateri), Fred Roudet (trompet, trombon) ve Benoit Keller (kontrbass, double-bass) ile kurdukları Mad Kluster adlı grupla da deneysel müziğin sınırlarını zorlayan konserler vermekte.

Eşi, müzisyen Senem Diyici’yle birlikte, 20 yılı aşkın süredir sürdürdükleri müzikal yolculuklarının bir mantıksal sonucu olarak gördüğü ‘‘Sonsuz Çarklarda Diyalog’ adlı projelerini sahneye koymaya hazırlanan Alain BLESING , aynı zamanda 2011 yılında da yine eşi Senem DİYİCİ ’yle birlikte toplam 10 Avrupa ülkesini kapsayan ‘’Wonderbike Tour’’ adlı projeyi hayata geçirecek.

Senem Diyici ve Alain Blesing 17 Eylül Cuma günü Haymatlos’ta izleyicisiyle buluşacak.

Yorumlar

Taze haberler