Sarp Maden’in Mass etiketli ilk solo albümü “
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

    Yeni Albüm :: Sarp Maden - Ardından

    20 Eylül 2010 00:00

    Yetenekli gitarcı ve besteci; aranan eşlikçi müzisyen Sarp Maden’in Mass etiketli ilk solo albümü “Bence”, sanatçının yıllarca biriktirdiği beste hazinesinden seçilmiş küçük bir deste sunmuştu bize. Tok tınılarla bezenmiş bu Latin Caz Fusion albümü, Maden’in empati ve yüksek teknikle donanmış gitarcılığının görücüye çıkmış ilk şahsi nesnesiydi.

    Maden, Kalan Müzik etiketiyle çıkan ve “Ardından” adını taşıyan ikinci solo albümünde, Türk ve Anadolu müziğinin motiflerine, makamlı seslere ve sololara eğiliyor; bu toprağın seslerini caz armonisiyle çeşitlendiriyor. Maden (eşlik ettiği albümler dahil), ruhunun, duygularının ilk kez farklı bir yüzünü sergiliyor. Evet, albümde yer alan parçalarda, ondan alışık olduğumuz yüksek teknik ve virtüözite mevcut, ama yanı sıra ilk kez duygular, içsel tutkular ve ruhani haller bu kadar önde. Dokuz parçalık albümde yer alan altı parça (“Ardından”, “Rüya”, “Güneş ve Bulut”, “Ninni, “İlk Parça” ve “Yol”), mistik motifli. Ayrıca Kuzey cazı etkili “Derinler”, Fusion tonlarla çalınmış “Tazecik” ve modern bir soundla tınlayan “Yokadı”, albümün bütününe renk katıyor.

    Kemancı Adnan Karaduman, basçı Eylem Pelit, davulcu Turgut Alp Bekoğlu ve miksleri gerçekleştirerek iki parçaya eşlik eden yetenekli piyanist Genco Arı’nın albüme katkıları azımsanmayacak ölçüde. Özellikle İmer Demirer’in iki parçadaki solosu dikkat çekiyor.

    Albümün adının kayıtlar esnasında talihsiz bir dağ kazasında yaşamını yitiren Tanju Duru’yu çağrıştırması, albüme bir başka anlam katıyor.

    Yorumlar

    Taze haberler