Mercan Zaman: 30 Eylül 2010 Perşembe - 21:00 Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul Fiyat: Ayakta:28,00 TL VIP:56,00 T Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Mercan @ Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul

23 Eylül 2010 00:00
Sahnede: Mercan
Zaman: 30 Eylül 2010 Perşembe - 21:00
Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: Ayakta:28,00 TL
VIP:56,00 T
Bilet: biletix.com

Kıyafetleri, ilginç fiziği, albüm için verdiği pozlar, dobra ve sözünü esirgemeyen karakteri, müzik dünyasındaki kısır döngüyü kırıp sektöre hareket getiren sanatçı MERCAN ilk konserini Jolly Joker Balans’ta gerçekleştiriyor.

Mercan / Hürriyet röportajı:
Coştum delirdim ve duruldum
Küçükken çok âşık oluyordum. Sonrasında duruldum ve daha seçici olmaya başladım. Şimdi çok çirkin birine de âşık olabilirim. Önemli olan karşımdakinin zekâsı ve yaratıcı olması. Bir hayatın içinde başka başka hayatlar yaşadım. Çok coştum, çok delirdim. Ama sonunda duruldum ve şu andaki olgunluğuma eriştim.

RTÜK korkusundan şarkı ismini değiştirdi
Mercan, “Hepsi Gay” şarkısı RTÜK engeline takılır korkusuyla, albüme şarkının “Hepsi Şey” isminde farklı bir versiyonunu da ekledi.

Albümün isim parçalarından biri olan “Hepsi Gay” neyi anlatıyor?
- Şarkı gay’lerin yaşadığı şenlikli, renkli ve asla sıkılmayacağınız dünyayı bir kadının gözüyle anlatıyor. Berlin’deyken, eğlenmek için dışarıya çıktığım bir gece yaşadığım hikâyeyi konu alıyor. Sözlerini o dönemde Berlin’de yaşayan Alper Narman yazdı.

Nasıl bir hikâyeydi?
- Bir gece tek başıma dışarı çıkmaya karar verdim. Farklı pek çok mekân gezdim. En son gittiğim kulüpte gay parti varmış. İçeri girip içkimi aldım. Etrafıma bir baktım, tek kadın benim. Sonrasında mekânda çok eğlendim. Tabii eve tek başıma dönünce, Alper bayağı şaşırdı.

Normalde gece kulübü dönüşü yanınızda mutlaka biri mi olur?
- Hayır ama o gece yanlızdım, niyetim birilerini tavlamaktı. Alper “Neden yalnız geldin?” dediğinde ben de, “Hepsi gay, hepsi gay!” diye cevap verdim. Sabah kalktığımda şarkının sözleri yazılmıştı.

Bu şarkıyla siz de Hande Yener ve Demet Akalın gibi gay ikonu olmaya mı oynuyorsunuz?
- Şarkıyı gay ikonu olmak için falan yapmadım. Bütün şarkılar benim hayatımdan parçalar taşıyor. Ayrıca Hande Yener’e benzetilme hikâyesine katılmıyorum. Ben pop müzik yapıyorum. Neyimi benzettiklerini de anlamıyorum. Açıkçası Hande ilgi alanım içinde değil.

Şarkılarda, yaşadıklarım var diyorsunuz. Peki sözleri size ait olan “Bekâretim Yok” nasıl bir dönemde yazıldı?
- Dört sene önce yazıldı. Tabii dört sene önce bekâretimi kaybetmedim (gülüyor). Şarkı kızlık zarı değil, aşkta bekaretini kaybetmek üzerine.

Sana Değil Kardeşine adlı şarkınızın sözlerindeki gibi siz de hiç sevgilinizin erkek kardeşine âşık oldunuz mu?
- Hayır. Ama toplumumuzda böyle şeyler yaşanıyor. Kimi baldızıyla birlikte oluyor, kimi kocasının kardeşiyle kaçıyor. Aşk-ı Memnu gibi diziler ekranda dönüyor. Biri çıkıp bunları söyleyince de tepki görüyor. Eğer bunları konuşmak ayıpsa, insanlar da bu ilişkileri yaşamasın. Bu şarkıda insanların yaşadıkları ve itiraf edemedikleri şeyleri hicvettim.

Şarkının sözlerindeki “Karıncalar Kaynıyor” ne anlama geliyor?
- Karıncalar kaynıyor işte. Hormonlar yani...

Cowboy, anti-Amerikan sözlere sahip bir şarkı...
- Evet. Albümün genelinde zaten böyle protest bir tavır var. Şarkı Amerikan zulmünü anlatıyor.

Hem protest müzik yapıyorum deyip hem de sana değil kardeşine âşığım demek biraz tezat oluşturmuyor mu?
- Yoo. O da bir başkaldırı. İnsanların söyleyemediği şeyleri söylüyorum. Olayları parmak sallayarak değil eğlenerek anlatıyorum.

Şarkıların isimleri, klipteki kıyafetler... Biraz da “Seks satar” mantığıyla mı hareket ettiniz?
- Hayır, asla öyle bir şey yok. İnsanların söyleyemedikleri var. Bence bir erkeğin ne kadar cinsel özgürlüğü varsa kadınların da o kadar özgürlüğü olmalı. Ben bu özgürlüğümü gizli ve saklı yaşamıyorum.

Yorumlar

Taze haberler