BlueSaint Zaman: 15 Ekim 2010 Cuma - 22:30 Mekan: Shaft Blues & Jazz Club - Kadıköy - İstanbul Fiyat: Tam:20TL(1 yerli içki dahil) Öğrenci:15TL">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

BlueSaint @ Shaft Blues & Jazz Club - Kadıköy - İstanbul

11 Ekim 2010 00:00
Sahnede: BlueSaint
Zaman: 15 Ekim 2010 Cuma - 22:30
Mekan: Shaft Blues & Jazz Club - Kadıköy - İstanbul
Fiyat: Tam:20TL(1 yerli içki dahil)
Öğrenci:15TL (1 yerli içki dahil)

Bluesaint
Güray "cüce" Oskay (Vokal, Gitar, Armonika), Emre "kardinal" Büyükkalfa (Bas), Hasan Ali "Great balls of fire" Polat (Davul), "sadece" Mehmet Ozman (Saksofon), Serkan "wunderkind" Çiftçi (Trompet), Özgür "pembe panter" Şengül (Saksofon), Güven "çok yaşlı"
1998 yılında dört kişilik bir grup olarak kurulan Bluesaint, o günden bugüne, bir aile gibi büyüyerek blues severlerin karşısına çıkıyor. Grubun dokuz kişilik zengin kadrosu, devingen bir yapıya sahip. Bluesaint’in bu dinamik yapısı, grup üyelerinin müzikle uğraşma amacından bağımsız değil aslında. Albüm çıkarma ya da şöhret olmayı hiçbir şekilde hedefleri arasında bulundurmayan grup için asıl önemli olan, iyi müzisyenlerle keyfini çıkararak blues çalmak. Bu nedenle, grubun repertuarı, bildik blues klasiklerinin yanı sıra, popülerliğini yitirmiş ya da geri planda kalmış¸ önemli blues parçalarından da oluşuyor.
Bluesaint, on seneyi aşkın bir süredir çeşitli ortamlarda seyirci karşısına çıkıyor. Pek çok üniversite şenliğinde ve özel organizasyonda sahne alan grup, bir dönem bir televizyon programında da yer almıştı. Fakat kuşkusuz, grup üyeleri açısından da grubun en unutulmaz performansları, 2006 ve 2007 yıllarında İstanbul ve İzmir’de gerçekleşen The Blues Brothers Band konserlerinin açılışında çalmak olmuştur. Yakın zamanlarda grubun 10. yılı nedeniyle blues severlerin karşısına çıkan Bluesaint, 500 kişilik bir seyirci kitlesine konser verdi. Bu konserde, 25 konuk müzisyen Bluesaint’le birlikte sahne aldı. Grup, şimdiye kadar olduğu gibi, blues çalmaktan aldığı keyfi dinleyenlerle de paylaşmak istiyor. ellili ya da altmışlı yaşlarda bile.

Yorumlar

Taze haberler