Gadjo Romano Zaman: 16 Ekim 2010 Cumartesi Mekan: Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul Fiyat: 15 TL Bilet: Kapı Girişi Bu konser, bu eğlence kaçmaz! ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Gadjo Romano @ Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul

15 Ekim 2010 00:00
Sahnede: Gadjo Romano
Zaman: 16 Ekim 2010 Cumartesi
Mekan: Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: 15 TL
Bilet: Kapı Girişi

Bu konser, bu eğlence kaçmaz!

Gadjo Romano demek, cesur, yiğit, namuslu demektir.

Grubu sokaktan bar sahnesine taşıdığımız 2007 yılında, sokak çalgıcılarına ayıp olmasın diye "ille de sokak" adından da ayrılmak gerektiğini düşündük. Adını Gadjo Romano yaptık.Gadjo, çingene olmayan, Romano da çingene demek. Yani çingene olmayan çiganlar.
...
Grubun mantığı da bu çizgidedir. ideolojisi "80-90-100, lavoboda yüz, banyoda yüz" şeklinde özetlenebilir. Repertuarı da "balkan brass band" gibi bir kısıtlamaya tabi tutmadan, çigan ruhunu, yani özgür ve muzip bir ruh taşıyan her türlü şarkıyı çalarak oluşmuştur. Yani Ciguli'nin "Sabır" yorumu da var, Levent Yüksel'in "bi daha"sı da. Yine de ağırlık balkan-çingene şarkılarında. Bu tavır da kısaca "nerden ekmek yeriz abi?" diye özetlenebilir.

Her neyse, Kerem'in sesinin bu kadar heyecana dayanamayıp kısılmaya başlaması üzerine vokale Evtan alınmıştır. Evtan'ın ısrarı üzerine grubun adına "en büyük evtan yaşasın evtan" anlamına gelen "Cimbalom Band" eklenmiştir. Sonra Evtan kocaya kaçınca o kısmını çıkardık tabi. Ama yine de, Evtan 2 metre boyuyla en büyüğümüz olmayı sürdürüyor. (tabii ki içinde küçük bi çocuk saklı)

Bu arada Getto önünde patlamış mısır yüzünden çıkan bir arbedede, Mikail ve Hakanı yitirmişizdir. ("kız meselesidir" diyenler var, kesinlikle yalan) Yerlerine Trompette Hamza ve Trombonda Özkan gelmiştir. İlerleyen aylarda Evtan'ın da izmire kaçmasıyla Hamza hain planlarını gerçekleştirecek fırsatı bulmuş ve vokali ele geçirmiştir. Üflemelide boşalan yeri doldurması için de Volkanı almıştır.

Klasik gitarı, boyu posu ve kendinden emin duruşuyla KEREM

Bas trombonu ve damat traşıyla ÖZKAN

Basgitarı, mikrofonu ve kucak dolusu esprileri ile UYGAR

Bir elinde trompet, öbür elinde tef, bir diğer elinde marakas,
en öbür elinde darbukada bide elinde mikrofonla HAMZA

Klarnetiyle, sesiyle sözüyle, hoplayıp zıplayan taze enerjisiyle VOLKAN

Davulu, tokmağı ve ziliyle DERUN


HAYMATLOS kapılarını saat:16:00 itibarıyla açmaktadır.

Yorumlar

Taze haberler