Dorantes Zaman: 11 Aralık 2010 Cumartesi - 20:00 Mekan: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul Fiyat: 1. Kategori: 40,50 TL 2. Kategori:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Dorantes @ Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul

3 Kasım 2010 00:00
Sahnede: Dorantes
Zaman: 11 Aralık 2010 Cumartesi - 20:00
Mekan: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul
Fiyat: 1. Kategori: 40,50 TL
2. Kategori: 36,00 TL
Bilet: biletix.com

Piano Flamenco Session / Dorantes with Galvan & Grilo

Dorantes / Piyano
Pastora Galvan / Flamenko Dansçısı
Joaquin Grilo / Flamenko Dansçısı
Vicente Pena / Vurmalı Çalgılar
Gabriel De La Tomasa / Vokal
Francisco Manuel Ramirez Pena / Elektro Bass

David Pena Dorantes İspanya’nın Sevil kentinin Lebrija mahallesinde flamenkonun soylularından bir ailede doğdu. Böyle bir aile geçmişi ile çocukluğunda bir Flamenko gitarcısı olmayı hayal eden Dorantes daha sonra piyano hayran oldu ve Sevil Müzik Konservatuvarı’nda piyano okudu.

Günümüzde en yaratıcı ve yenilikçi Flamenko piyano virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Dorantes’in müziği kolaylıkla sınıflandırılamaz. Virtüöz bir çalıcı ve flamenkonun modern bir harika çocuğu olduğu söylenen piyanist, bugüne kadar kendisine birçok uluslar arası ödül ve başarı kazandıran klasik, caz, Keltik, Küba ve Brezilya müziklerinin bir kombinasyonu olan ender bir avant-garde stilde beste yapmaktadır. Doğuştan ve deneyimlerle dünyaya bağlı olan flamenkoda yaratma işlemiş oldukça kişiseldir. Müziği diğer alışılagelmiş füzyon denemelerine hiç benzemeyen sanatçı piyanonun yeni bir boyutunu keşfetti. 1998 yılında kaydettiği ilk albüm “Orobroy”, amcası El Lebrijano’da olduğu gibi onun yetenek ve geniş vizyonunun bir kanıtıydı. 2001 yılında çıkardığı “Sur” da yankı yarattı.

“AÇIK PİYANO”

Dorantes’in Açık Piyano gösterisinin temel fikri “klasikten Açığadır.” Dorantes’in piyanodan yarattığı bir mekânda müzisyenler ve dansçılar bir diyalog oluşturabilir, kendilerini ifade edebilir ve karşılarındakini etkileyebilirler. Bu üç hareket bir resital sırasında herşeyden önce Dorantes’in Flamenko ve Endülüs’ün de ötesinde Atlantik gibi bir şey olan tınısının kişiliğiyle yönetilirler. Gösterinin eleştirisini yapan Silvia Calado’ya göre “çalgısal parçalar insanı esir alır nitelikte, ama bailaores’le ortaya çıkan işbirliği kelimenin tam anlamıyla ulu… piyano ve bütün grup yüksek voltajlı akım gibi sesler çıkardıkları icrada buradanın, oradanın ve birlikte ne olduğumuzun ilişkisinin kutlandığı törensel akşama tüyler ürpertici bir son getirdiler."

Yorumlar

Taze haberler