Mayra Zaman: 30 Kasım 2010 Salı - 20:00 Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul Fiyat: 1.Kategori:61,00 TL 2.Kategori:50,00 TL ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Mayra: Cabo Verde'nin İncisi @ İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul

5 Kasım 2010 00:00
Sahnede: Mayra
Zaman: 30 Kasım 2010 Salı - 20:00
Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul
Fiyat: 1.Kategori:61,00 TL
2.Kategori:50,00 TL
3.Kategori:Tam: 39,00 TL, İndirimli:29,00 TL
Bilet: biletix.com

Cabo Verde'nin incisi Mayra Andrade Cabo Verde'den Brezilya'ya kadar uzanan repertuarıyla Türkiye'de ilk kez 30 Kasım'da İş Sanat'ta!

Bu sezon dünya müziği serisinin ilk konuğu uzaklardan, ta Cabo Verde takımadalarından gelen bir ses. 1986 yılında doğan, çocukluk ve gençliğini Cabo Verde’nin yanı sıra Senegal, Angola ve Almanya gibi çok farklı coğrafya ve kültürlerde geçiren Küba doğumlu Mayra’nın sahip olduğu renkli ve zengin müzikal dili tıpkı yaşamının bir aynası gibi büyük bir çeşitliliğe sahip. Anavatanının geleneksel tınıları üzerinde temellendirdiği müziğini farklı müzikal stil ve renkler ekleyerek de besleyen Mayra, yenilikçi caz ritimlerinden Brezilya müziğine uzanan mümkün olan tüm kaynaklardan da esinleniyor. Henüz 16 yaşında iken Kanada Ottawa’da gerçekleştirilen şarkı yarışmasında “Jeux de la Francophonie” altın madalyasının sahibi olan sanatçı ilk albümü Navega’yı 2006 yılında çıkardı. Şimdiden Almanya Müzik Eleştirmenleri Ödülü'nden BBC Radyo 3 Dünya Müziği Ödülü'ne kadar birçok ödülün sahibi olan Mayra İş Sanat’a son albümü Stória Stória ile konuk olacak. Mayra bu son albümünün birçok yolculuktan izler taşıdığını söylüyor ve kendini şöyle ifade ediyor:“Cabo Verdeli bir şarkıcı olmanın ötesinde ben öncelikle bir şarkıcıyım. Müzik her zaman hayatımın bir parçası oldu. Cabo Verde şarkılarını başka tınılar ve stillerle karıştırmak istersem, inanıyorum ki buna hakkım var.” Mayra bestelerini yazmak yerine gitarını çalarken kafasında yapmayı tercih ediyor. Cabo Verde’nin eşsiz güzellikleriyle bilinen adalarından Santiago’da çocukluk yıllarını geçirirken müzikal anlamda ilk etkilendiği sanatçının Brezilyalı müzisyen Caetano Veloso olduğunu ve ezberlediği ilk şarkının O Leazinho olduğunu hatırlıyor. İlk albümüyle artistik kişiliğini ortaya koyan genç sanatçı, ikinci albümü Stória Stória’da vermek istediği mesajı iyice rafine hale getiriyor; günlük yaşam, hayat ve aşk üzerine hikâyeler anlatıyor. Geleceğin Cesaria Evora ’sı olarak lanse edilen Mayra sosyopolitik mesajlarla dolu Juana’da Cabo Verde’li kadınların yaşadığı zorluklara, Berlin Duvarı’nın yıkılışına ve sıradan insanların geleceklerinin belirsizliğine değinirken, Konsiensa’da ise hayatta yerinde sayan bir insan olmamak için kendine yalvarıyor. Albümle aynı ismi taşıyan Storia Storia’da Mayra’ya Brezilyalı bir çocuk korosu eşlik ediyor ve tüm renklerin bir arada yaşadığı çok kültürlü bir dünyada yaşadıkları için Tanrı’ya şükrediyorlar. Seu üç yıldır sanatçının kafasında dolanan çok güzel bir melodiden ortaya çıkıyor. Cabo Verde müziğinin Brezilya müziğiyle sıkı bir bağı olduğunu düşünen ve yarattığı müziği farklı türler için müzikal bir kavşak olarak tanımlayan genç sanatçının yalın ve içten duygularla dolu parçaları kadar parlak sahne performansını da izlediğinizde ışıldayan yeteneğini hemen fark edeceksiniz.

Yorumlar

Taze haberler