Gayda İstanbul Zaman: 27 Kasım 2010 Cumartesi - 00:00 Mekan: Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul 2007 yılından beri çalışmalarını sürdüren">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Gayda İstanbul @ Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul

25 Kasım 2010 00:00
Sahnede: Gayda İstanbul
Zaman: 27 Kasım 2010 Cumartesi - 00:00
Mekan: Haymatlos - Beyoğlu - İstanbul

2007 yılından beri çalışmalarını sürdüren ve \"Gayda İstanbul - Balkanlardan gelen hep soğuk hava olmaz a!..\" adlı albümü Kalan Müzik tarafından 2009 Haziran ayında yayınlanan Gayda İstanbul, Balkanlardan Trakya'ya ve oradan İstanbul'a uzanan kültürel iklimin izlerini sürüyor ve bu izlerin yol göstericiliğinde güncel temalar ve yeni müzikal ifadeler geliştiriyor.

Söz konusu kültürel iklimin -İstanbul’un keşmekeşinden, eğlencelerin...den gündelik yaşamına ve burada karşılaşılan sorunlara kadar- çeşitli yansımaları, Gayda İstanbul’un müziğinde olanaklar ölçüsünde dile getiriliyor. Konserde kabare formuna yaslanan bazı denemelerle alternatif bir sahnelemenin koşulları yaratılmaya çalışılırken Trakya ve Balkan halklarının -özellikle de Çingenelerin- sadece mizahî yanlarının öne çıkartılarak belli bir gırgıriye formatı içinde, eğlencilik unsurlar olarak gösterilmeleri gibi yaklaşımlar eleştiri konusu yapılıyor. Kabare formunun sunduğu hiciv olanaklarının bu doğrultuda devreye sokulması, yer yer müzikal üslubu da belirliyor.

Yorumlar

Taze haberler