Seda Röder Zaman: 17 Aralık 2010 Cuma - 20:00 Mekan: Aksanat - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam:20TL Öğrenci:10TL Müzisyen bir ailenin tek kızı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Seda Röder - Piyano @ Aksanat - Taksim - İstanbul

26 Kasım 2010 00:00
Sahnede: Seda Röder
Zaman: 17 Aralık 2010 Cuma - 20:00
Mekan: Aksanat - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam:20TL
Öğrenci:10TL

Müzisyen bir ailenin tek kızı olan Seda Röder piyano eğitimine on yaşında İstanbul’da başladı. Daha on üç yaşındayken Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı Genç Yetenekler yarışmasında birinci olan Röder ilk orkestra konserinde Mozart’ın K488 La Majör konçertosunu seslendirdi. 2001 ılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Röder, Avusturya Liseliler Vakfı’ndan (ALV) aldığı burslarla Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nin yaz akademisine katıldı. Burada Christoph Lieske ve Jacop Lateiner gibi önemli pedagoglarla çalışma fırsatını yakalayan Röder aynı zamanda bu kurumun Konser Piyanistliği Bölümü’nde Rolf Plagge’nin sınıfına kabul edildi. Eğitimi süresince Andr¡s Schiff ve Karl-Heinz Kämmerling gibi ünlü isimlerle de çalışan Röder, Avusturya Eğitim Bakanlığı ve ALV’den aldığı üstün başarı burslarıyla 2006’da pek iyi dereceyle Mozarteum’ dan mezun oldu. Salzburg’daki eğitiminden sonra Almanya’ya geçen Röder, dünyaca ünlü piyanist Gerhard Oppitz’in Münih Müzik Yüksek Akademisi’ndeki sınıfına elli kişi arasından kabul edilen iki adaydan biri oldu. Bu kurumda özellikle Brahms ve Schubert’in müziklerine yoğunlaşan Röder, aynı zamanda Bruno Weil’in şeflik sınıfını takip etti. Aynı yıl Almanya’nın en prestijli burslarından biri olan Wagner bursunu kazanan Röder, Bayreuth’da Wagner Festivali’ni ziyaret etme hakkını kazandı.
2007 yılında Münih Müzik Yüksek Akademisi’nden pek iyi dereceyle mezun olan Röder, aynı yıl Harvard Üniversitesi Müzik Bölümü’ne araştırma görevlisi olarak davet edildi. Müzikal zekası ve mükemmel piyano tekniği Gerhard Oppitz ve Dennis Russell Davies gibi dünyanın önde gelen müzik otoritelerinin övgü alan Röder, Harvard’da çağımızın en önemli bestecileriyle yakınen çalışma fırsatı yakalamış ve özellikle çağdaş müzik konusunda uzmanlaşmıştır.
Couperin’dan Stockhausen ve ilerisine ulaşan geniş repertuvarıyla Türkiye, Avrupa ve Amerika’ da sık sık konserler veren Röder, halen Amerika’ nın en önde gelen iki üniversitesi olan MIT ve Harvard Üniversiteleri’ nde öğretim üyesidir.

Yorumlar

Taze haberler