Jeff Lorber Zaman: 10 Aralık 2010 Cuma - 20:30 Mekan: İstanbul Jazz Center - Ortaköy - İstanbul Fiyat: Bar:61,50 TL Masa:78,50 TL Bilet:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Jeff Lorber Fusion @ İstanbul Jazz Center - Ortaköy - İstanbul

10 Aralık 2010 00:00
Sahnede: Jeff Lorber
Zaman: 10 Aralık 2010 Cuma - 20:30
Mekan: İstanbul Jazz Center - Ortaköy - İstanbul
Fiyat:
Bar:61,50 TL
Masa:78,50 TL
Bilet: biletix.com

Jeff Lorber: Piyano
Eric Mariental: Saksofon
Victor Bailey: E. Bas
Sonny Emory: Davul

2007 yılında Blue Note Records’tan çıkarmış olduğu He has a Hat isimli albimi ile Grammy’a aday olan ve Smooth Caz’ın öncülerinden bir keyboardist, besteci olan Jeff Lorber İstanbul’da. Jeff Lorber Fusion, birbirinden önemli 3 müzisyen ile 10-11 Aralık tarihlerinde JC’S de çalacak.

Grubun Los Angeles kökenli fusion, caz, smooth caz ve pop çalan alto saksofoncusu Eric Marienthal’in kariyerinde Chick Corea Electric Band ile 6 CD kayıdı ve 2 Grammy ödülü bulunmaktadır. Eric Elton John, Barbra Streisand, Billy Joel, Stevie Wonder, Dionne Warwick, Burt Bacharach, Aaron Neville, Johnny Mathis, Dave Grusin, Lee Ritenour gibi birçok sanatçı ile aynı sahneyi paylaşmıştır.

Grubun bascısı olan Victor Bailey daha 19 yaşında iken dünyanı en iyi elektrik bascılarından birisi olarak gösterilmeye başlanıp fusion caz’ın super grubu olan Weather Report ile daha 18 yaşında çalmaya başlamıştır. Victor Bailey 2006 yılında da İstanbul Caz Center sahnesini Larry Coryell ve Lenny White ile birlikte 3 gece boyunca paylaşmışlardır. Bailey ayrıca Joe Zawinul, Mary J. Blige ve Madonna ile çalmış ve turneler yapıştır.

Grubun davulcusu Sonny Emory’i JC’S de 1 ay once Lee Ritenour ile birlikte izlemiştik kendisi uzun seneler Earth Wind and Fire grubu ile uzun seneler çalmış Grammy ödüllü bir müzisyendir. Sonny’nin beraber çaldığı müzisyenlerden bazıları Stanley Clarke, David Sanborn, Bette Midler, Al Jarreau, Paula Abdul, Jean-Luc Ponty’dir. Bu sahneden ateşlerin çıkacağına inandığımız önemli konsere herkesi bekliyoruz.

Yorumlar

Taze haberler