Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

GaRaJ'da olan biten

10 Aralık 2010 00:00
GaRaJ.org yeni arayüz tasarımına geçeli neredeyse 1 ay olacak. Biz tüm eleştiri ve önerileri değerlendirerek giriştiğimiz geliştirme sürecini sürdürüyoruz. Açılıştan bu yana gelen talepler, şikayetler ve Böcek Temizleme Kolonisi'ndeki mesajlar uyarınca bir sürü ufak tefek bug temizledik. Yönlendirmeler ışığında da hiç aklımızda olmayan birkaç köklü ekleme yaptık. Bu işe neden giriştiğimizi anlatan okkalı bir yazı hazırlıyorum. Ama merak edenlerle gelişimi paylaşmak da istiyorum. O yüzden aşağıda kısaca özetledim geçtiğimiz ayda yapılanları...

Ana sayfa duyuru alanı
Öncelikle bir çok GaRaJ müdavimi eskisine göre ana sayfada haber alanının azlığını gündeme getirdi. Doğrudur bu isteyerek yapılmış bir değişiklikti. Sağ alttaki Yaşam bölümü sadece ve sadece önümüzdeki günlerin konserlerine ayrılmış çok net bir bölümdü bizim fikrimizde. Ama yetmedi, peki... Yeni görsel arayüzle aynı dili konuşan bir duyuru alanı ekledik. GaRaJ'a bir kocakafa yaptık :)

Koloniler
Koloniler önümüzdeki dönemde en çok üzerine düşeceğimiz bölümlarinden biri olacak GaRaJ'ın. Kolonileri eski güzel günlerine taşıyıp birçok farklı konuda değişik gruplar oluşturmayı onlarla hem müziği, hem geyiği, hem de değeri paylaşmak istiyoruz. Bir başlangıç olarak komiserlere kolonileri temsil edecek, logo olarak da anılabilecek, birer resim ekleyebilme hakkı tanıdık. Bunun dışında her koloni üyesi, mesaj eklerken bir resim galerisi de gönderebiliyor artık. Derdini daha iyi anlatabilmek için. Belirttiğim gibi, kolonilerde önümüzdeki günlerde bir hayli değişim olacak. Takip edelim birlikte...

İlanlar
GaRaJ.org'un en çok ilgi çeken, en çok kullanılan, en çok işe yarayan, ve önümüzdeki dönemde de en iddialı olacak bölümü. Bu bölümü derinlemesine kullanan üyelerden gelen eleştiriler kapsamında, görsel tasarımda bazı değişiklikler yapıldı yayına açıldıktan sonra. Listelerde daha büyük resimler kullanılıyor, başlık ve metinlerde kullanılan renkler arasındaki kontrast düşürüldü. Gözü daha az yoran, takibi daha kolay bir hale getirildi. İlk birkaç hafta teknik bazı nedenlerle yayından kaldırılan filtreleme özelliği yerine konuldu. Eskiden sadece şehre göre çalışan filtre artık panoları, resimli ilanlar ve güncelleme tarihlerini de filtreliyor.

Yeni arayüzle birlikte ilan onaylama sistemine geçildi bildiğiniz gibi. Böylece içeriğin kalitesi de çok arttı, geri dönüş istatistiklerini takip ettiğimizde hepimizin yüzünü güldürecek sonuçlarla karşılaşıyoruz. Son 1 ayda GaRaJ üyelerinin ilan verme rutinlerinde yaptığımız araştırmalar sonucunda, bazı yeni kararlar daha aldık. Siteye ilan girerken isteyenler ilanlarını daha net tanımlayıp, tabiri caizse mallarını daha doğru raflara koyailecekler. Çok kısa bir süre içinde ilan verme formlarında yapacağımız bazı yeniliklerle sonuca ulaşmak daha da kolaylaşacak.

Partnerler
Hepimize hizmetlerini sunan partnerlerimizle ilgili bir bölümümüz var artık GaRaJ.org'da. Şimdilik yıllardır yayında olan stüdyo sistemi kullanıyor sadece ama. Burada da birkaç sürpriz içerik bizleri bekliyor. Güzel şeyler olacak. Hem potansiyel partnerler için hem de partnerlerin hizmetlerini kullanan müzisyenler için.

Amacımız, GaRaJ.org'a değer katıp, bu değeri, yaratanlarla paylaşmak. Geçtiğimiz dönemde bazı noktalarda geride kalındığının farkındayız. Hızla yakalayacağız, şüpheniz olmasın.

Yorumlar

  • ilanları araştırana kadar.... eskisi daha iyiydi..
    Üye
    elanvital
    Tarih
    30 Ocak 2011 13:25
  • Forumlar GaRaJ'daki en aktif bölümlerden biriydi. Fakat altyapısı artık çok eskimiş, ihtiyaçlara cevap vermiyordu. Uzun süredir istenen bazı şeyler teknik bazı kısıtlarından dolayı gerçekleştirilemiyordu.

    Biz de yeni dönemde özellikle üzerine düşmek istediğimiz bölümlerin başında gelen Koloni'lerle forumları birleştirdik ve eski forumları kolonileştirip, Resmi GaRaJ kolonileri oluşturduk: 4 Tane. Aynen eski forumlar gibi:

    http://www.garaj.org/garaj-kolonisi
    http://www.garaj.org/alisveris-kolonisi
    http://www.garaj.org/enstruman-kolonisi
    http://www.garaj.org/muzik-kolonisi

    Bu resmi kolonileri de hızlı ulaşım için ana sayfadan linkledik.

    Fakat geçtiğimiz bir aylık dönemde bir ufak hata olmuş. Bu kolonilerdeki yazma hakkını yanlışlıkla kapatmışız. Şu anda gerekli düzenlemeler yapıldı ve Forumdaki muhabbet Resmi kolonilerde de aynen sürebilecek şekilde tekrar açıldı...

    Konuyla ilgili bir metni GaRaJ Kolonisine geçtiğimiz günlerde yazmıştım.
    http://www.garaj.org/koloni/6987/14297/593479

    Görüşmek üzere.
    Üye
    GaRaJ Bekçisi
    Tarih
    30 Ocak 2011 11:14
  • Evet güzel bir sınıflandırma düzeni oluşturulmuş emeğinize sağlık. Ben beğendim ancak foruma ne oldu onu çözemedim. Aktif olmadığından kaldırıldı mı ?
    Üye
    linde_
    Tarih
    30 Ocak 2011 09:49
  • bir çok panonun ön izlemesi derken tam olarak neden bahsettiğini anlayamadım... Eğer açarsan sevinirim. Gözden kaçırdığımız bir şeyler mi var acaba?
    Üye
    GaRaJ Bekçisi
    Tarih
    12 Aralık 2010 18:31
  • ben hiç beğenmedim yeni arayüzü. eskiden bi çok panonun önizlemesini görebiliyorduk (son msg'lar v.s.) ve çok işe yarıyodu. ve herşey çok daha kullanışlıydı bence.
    Üye
    GuiTaR
    Tarih
    11 Aralık 2010 22:11
Toplam 5 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler