Volkan Hürsever Zaman: 21 Aralık 2010 Salı - 00:00 Mekan: Alt - Beyoğlu - İstanbul Fiyat: 20 TL (1 Yerli İçki) Volkan Hürsever on yıl">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Volkan Hürsever @ Alt - Beyoğlu - İstanbul

10 Aralık 2010 00:00
Sahnede: Volkan Hürsever
Zaman: 21 Aralık 2010 Salı - 00:00
Mekan: Alt - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: 20 TL (1 Yerli İçki)
Volkan Hürsever on yıl süren klasik müzik eğitiminin ardından 1995 yılında Mimar Sinan
Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı Kontrabas Bölümümünden mezun olan Volkan
Hürsever, ilk caz teorisi derslerini Neşet Ruacan'dan aldı.

Yurtiçi ve yurtdışında yerli yabancı birçok müzisyenle çalıştı, festivallerde ve albümlerde çaldı konserler verdi. Saksafonist ve kompozitör Ricky Ford´un kurduğu İstanbul Jazz Collective´e katıldı. 9. Uluslar arası İstanbul Caz Festivali' nde Roy Haynes'in Birds of a Feather projesinde , Roy Haynes, Kenny Garrett, Nicholas Payton ve Dave Kikovski ile aynı sahneyi paylaştıkdan sonra gurubun Avrupa turnesine katıldı.

Müzik Performans Bölümü kapanana kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde kontrbas sınıfının
hocalığını yaptı. Türk caz müzisyenlerinin , hemen hemen hepsiyle çaldı. Alan Harris, Laverne Buttler, Marion Cowings , Billy James, Harvey Thompson , Clifford Jarvis gibi dünyanın önde gelen müzisyenleriyle birlikte uzun zaman çalıştı. Hem ritmi hem akoru sağlayan doğası gereği cazda ön planda bulunmaması beklenen bir enstrüman olan kontrabas tınılarını ikincil ses olarak net ve doğru zamanda duyuran Volkan Hürsever, akustik basın bu evrensel misyonunun Türkiye´deki ve dünyadaki yetkin temsilcilerinden biridir.

Yorumlar

Taze haberler