Kolektif İstanbul Zaman: 15 Ocak 2011 Cumartesi - 21:30 Mekan: Resimli - Görükle - Bursa Fiyat: Tam:23,50 TL Öğrenci:18,50 TL Bilet:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Kolektif İstanbul @ Resimli - Görükle - Bursa

14 Aralık 2010 00:00
Sahnede: Kolektif İstanbul
Zaman: 15 Ocak 2011 Cumartesi - 21:30
Mekan: Resimli - Görükle - Bursa
Fiyat: Tam:23,50 TL
Öğrenci:18,50 TL
Bilet: biletix.com

Balkan ve Anadolu kültürlerinin buluştuğu Doğu Avrupa geleneksel müziklerine dayalı repertuarını funk ve jazz altyapılarıyla yeniden yorumlayan Kolektif Istanbul, enstrümanlarına hakim ve performanslarında cömert müzisyenleriyle doğaçlama bir şölen sunuyor dinleyenlere. Projenin diger amaci ise geleneksel müzikler, düğünler ve kamusal alan pratikleri üzerinden kültürel paylaşımlara ve karşılaşmalara ışık tutmak, öncelik vermek. İlk başvurulan adres de Anadolu ve Balkan coğrafyalarının birbirlerine tuttukları aynalar.
Grubun kendine has müzikal esinlenmelerinde baskın olan öğe terazinin bir ucunda hayal gücü ve saygı yer alırken elindeki bağımsızlık potansiyelini dolayısıyla lüksünü hayli zorlamış olması.
Kolektif' İstanbul’un müzikal temeli kendi anavatanlarında ve köylerinde düğünlerde çalan geleneksel müzisyenlerle, dogaçlama temelli farklı modern tarzlardan gelen müzisyenlerin, ortak bir repertuar ve ortak bir enerjiyle Istanbul’un farklı renklerini anımsatarak bir araya gelmesinden besleniyor.
Kaval, gayda, kaba zurna, klarnet, saksofon, tuba ve vurmalı sazların kullanımıyla zengin bir ses, melodi birlikteliği sağlayan bu çalışma aynı zamanda Balkan'ların fanfar dinamizminin Anadolu coğrafyasının duygu derinliğiyle buluşması.

Yorumlar

Taze haberler