Korteks Zaman: 27 Aralık 2010 Pazartesi - 22:30 Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul Fiyat: 23,50 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Korteks @ Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul

16 Aralık 2010 00:00
Sahnede: Korteks
Zaman: 27 Aralık 2010 Pazartesi - 22:30
Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul
Fiyat: 23,50 TL
Bilet: biletix.com

Korteks, isim olarak yeni bir grup olmakla beraber, elemanlarının müzikal beraberlikleri çok daha eskilere dayanmaktadır. 1987 yılında tıp fakültesinde tanışmalarından itibaren Ümit ve Alp, mecburi hizmet, sınavlar ve ihtisas demeden, beraber müzik yapmaktadırlar. Ege ve Alp'in müzkal birlikteliği ise, kardeş olmaları nedeni ile daha da eskiye dayanır. Ayrı şehirlerde okudukları için, geçmişte hiç aynı grupta çalmasalar da, yazları evdeki piyano başında paylaştıkları müzikal düşünceler, bugün yaptıkları müziğin içindeki fikirlere çok şey katmıştır. Prova için gittikleri stüdyonun işletmecisi Göksel İyigör'ün en yeni eleman olarak gruba katılmasıyla grup bugünkü halini alır.

Grubun vokali Dr. Alp Karaosmanoğlu kendilerini şöyle tanımlıyor: Klasik rock ve hard rock çalıyoruz. Rock müzik herkesin yaralı yanlarını da ifade edebilmesini sağlayan bir araç. Üstelik isyankar ve öfkeli bir ifade biçimi. Deep Purple, Led Zeppelin, Frank Zappa sevenlere tanıdık gelen besteler seslendiriyoruz.

Korteks’in kelime anlamı grubun iki doktorunun meslekleriyle ilgili. Beyin kabuğu anlamına gelen korteks, beynin en üst tabakasını, düşünen bölümünü oluşturuyor. Duygu merkezinin gönderdiği sinyalleri denetliyor.

Yorumlar

Taze haberler