Bülent Ortaçgil, 7 yıl sonra Yedi yıldır albüm yapmayan Bülent Ortaçgil, Sen ile müzik severlerle buluşuyor.">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Albüm :: Bülent Ortaçgil - Sen

24 Aralık 2010 00:00

Bülent Ortaçgil, 7 yıl sonra Yedi yıldır albüm yapmayan Bülent Ortaçgil, Sen ile müzik severlerle buluşuyor.

Türkiye’de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, "Sen" isimli yeni albümünü Ada Müzik’ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan Sen çok özel Ortaçgil şarkılarıyla bezeli.

Bülent Ortaçgil, yoğun konser temposuna rağmen yedi yıldır albüm yapmamıştı. Son çalışması Sen'de yer alan yeni şarkılar sanatçının sevenlerini ziyadesiyle memnun edeceğe benziyor. Albümde müziklerin yanı sıra şarkı sözlerinin de şiirselliği göze çarpıyor.
Sende Ortaçgil her zamanki gibi gitar ve vokaliyle yer alırken usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla sanatçıya eşlik ediyor. SEN in ilginç bir özelliği de 14 kişilik bir yaylı gurubuyla çalınmış olması. Bu kayıtlar Hollanda da Power Sound studyosunda gerçekleştirildi.

Diğer kayıtlar Türkiye' de Ortaçgil in yıllardır birlikte çaldığı arkadaşlarıyla yapıldı. Düzenlemeler ise Baki Duyarlar’ın. Sanatçının son stüdyo albümü ‘Gece Yalanları’nı 2003 yılında yine Ada Müzik etiketi ile yayınlamıştı.

Albümde Yer Alan Şarkılar:
Hiç Canım Yanmaz
Denize Doğru
İstediğini Yap
Sen Sorumlusun
Acıtır
Adalar
Telefon
Ayrıntılar
Niçin
Sen ve Ben

Yorumlar

  • aşina olduğumuz, aradığımız, beklediğimiz ortaçgil karakteri, yoğun yaylılarla birlikte çok geniş bir yapı kazanmış.. sanki pamuktan bulutların üstündesiniz ve oturduğunuz yerde o yumuşaklığı hissedebiliyorsunuz.. diyebilirim ki, türk pop müzik tarihinde böylesine soundu güçlü, geniş, böylesine yumuşak bir yaylı düzenlemesi yapılmamıştır.
    Üye
    montblanc
    Tarih
    28 Aralık 2010 23:03
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler