Cem Mansur Lara St. John Zaman: 26 Ocak 2011 Çarşamba - 20:00 Mekan: Caddebostan Kültür Merkezi - Kadıköy">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Akbank Oda Orkestrası - Lara St.John @ Caddebostan Kültür Merkezi - Kadıköy - İstanbul

4 Ocak 2011 00:00
Sahnede:
Cem Mansur
Lara St. John
Zaman: 26 Ocak 2011 Çarşamba - 20:00
Mekan: Caddebostan Kültür Merkezi - Kadıköy - İstanbul
Fiyat: 1.Kategori:17 TL
2.Kategori:12 TL
Bilet: biletix.com

Şef: Cem Mansur
Solist: Lara St. John, keman
Akbank Oda Orkestrası, 2011 Yılının ilk konserlerinde, alışkanlık haline gelmiş olan ilginç ve yaratıcı konser programlarına bile yeni bir boyut getiriyor.
Bir okyanus ve iki yüzyılın ayırdığı besteciler, Venedik ve Buenos Aires'i biraraya ve karşı karşıya getiriyor. Program, eserler arasındaki bağlantılarla da dikkat çekici.
Venedik'li deha Antonio Vivaldi'nin Dört Mevsim'i, duyulduğu her kez yaratıcılığı ve renkleri ile insanı tekrar tekrar şaşırtan keman konçertolarından oluşuyor. Geçen sezonun en etlikleyici solistlerinden Lara St. John, dört konçertoyla yetinmeyip, büyük Arjantinli usta Astor Piazzola'nın Vivaldi'ye bir selam niteliği taşıyan Dört Mevsim'ini de çalıyor. Piazzola, bu konçertolarda, tango çerçevesinin ne kadar çeşitlilik gösterebileceğini ortaya koyuyor.

Günümüzün en başarılı bestecilerinden Arjantin'li Osvaldo Golijov,'un Piazzola'nın geçirdiği felç ve yaklaşan ölümü üzerine bestelediği Melekler'in Ölümü adlı etkileyici ağıt, konserin ölümle ilgili kısmını tamamlarken, programın aralarına serpiştirilen küçük, şirin ve pozitif enerjiyle yüklü Goldoni Intermezzo'ları, yaşam sevincini sahneye taşıyor. Suyun kıyısındaki iki şehri birbirine bağlayan bu programın çimentosu, Atlantik okyanusunu geçerken ölen ve daha hafif eserler besteleyerek ünlenen Enrico Bossi. Besteci, mücevher benzeri bu parçalarda 18. yüzyılın tiyatro yazarı Goldoni'nin Venedik'ine göndermeler yapıyor.

Vivaldi'nin renkli yaşamı, Venedik, Buenos Aires ve tango geleneği Cem Mansur'un konser öncesi sohbetinin konuları.

Yorumlar

Taze haberler