Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

1. Kargo Cover Yarışması

4 Kasım 2004 00:00
Kargo en güzel cover'ını seçiyor.

Kargo Online tarafından yapılan bütün amatör müzisyenlere açık olan bu yarışmada yapmanız gereken istediğiniz bir Kargo şarkısını seçip, kendi tarzınızda yorumlayıp, göndermek.

Kargo Online sitesi üyelerinin yapacağı ön elemeyi geçenler arasından birinciyi ise Kargo belirleyecek. Birinci olan Radyo D'de Güven Erkin Erkal'ın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı "Maximum Rock" programında çalınmanın yanı sıra süpriz hediyelerde kazanacak.
Son Katılım : 10 Ocak 2005
Yarışma kuralları ve daha fazla bilgi için: Kargo Online


Yorumlar

  • vay be demek insanlar saçma yorumlarla kendilerini bu kadar yoruyorlar..!
    yapılan bir yarışma ama ilgilenen de ilgilenmeyen de yapmış yorumunu yazmış destanını..!
    Aslında yapılcak iş değil ama şu an o kadar rockçı var ki ne desem boş..!
    Kız arkadaşı Haluk Levent dinleyen koşup manga cd'si alıyor..!
    Ama adam arabeskçi ne yapıcaz şimdi?
    Bu sorulara cevap bulmadan böyle konulara böyle yorumlar yazmayın..!
    Kim gerçek rocker kim sahte rocker buradan belli olmas..!
    Anneannem'i çağırcam o yazsın bi yorum düşünün artık izzet altınmeşe hastası:)
    Neyse anlayan anladı..!
    Üye
    elektromanyak
    Tarih
    19 Eylül 2005 00:00
  • bu nedir yaa!!!
    brz daha kassaydınız bari..
    insanı dinlediği müzikten uzaklaştırıyosunuz be!
    KARGO'ya bütün bok atalar; ndr bu uçmuşluk yaa?
    "ben türkçe dinlemem, türk rock yapan adama bile arabesk yapıyo muamelesi çekerim" diyen bi avuç salak!
    sen daha iyisinimi yapıyosun?
    al sana yarışma KARGO'dan daha iyi yaparm diye iddia ediosan çık yap...
    ...dicem ama artk çok geç sanırım...
    neyse...
    KARGO en iyi türk rock grubudur üstünede tanımam!!!
    bad'lik amiride bence en iyi şarkılarıdır...
    bu kadar!!!
    hadi eyvalla...
    Üye
    DarkLady
    Tarih
    12 Ocak 2005 00:00
  • ulan bişeyinde bokunu çıkarmayın beaa. alla allaaa.. kargo iyidir, kötüdür bunun mevzusunu bıraksanıza siz. neyin peşindesiniz? açıklanıldığı gibi bu organizasyon kargo online`ındır. kargo burada sadece seçici kurul pozisyonundadır.
    yani böyle bişeyede bok atmayın, bişeyide olur olmaz, dengesizce veee kafasızca eleştirmeyin yaa.. offf
    Üye
    FlashRoyal
    Tarih
    8 Ocak 2005 00:00
  • valla iyi de olabilir kötü de.herkesin kendi fikridir
    ama ben ilgilenmiyorum
    Üye
    jazz_blues
    Tarih
    23 Aralık 2004 00:00
  • başlığı gorunce dayanamadım biraz geç olsa da

    burda sanırım yarışmadan çok KARGOnun ne olup ne olmadıı tartışılyor. yarışma için diyecek bişi yok yani iyi bi organizasyonla iyi şeyler çıkabilir (ama burda bi kargoonline çıkarı goruyor gibiyim neyse)
    ama şunları da demeden geçemiyeceğim

    benim için 2 yıl oncesine kadar KARGO(ki adını hala buyuk harflerle yazarım) buyuk bi gruptu hatta uluydu. yani nerdeyse hayat gorusumu belirleyen (özllikle yalnızlık mevs) bi topluluktu ama hiçbir zaman kişisel olarak bi sempati beslemedim (yok kory karizma yok serkn yakışıklı vs.(ayrıca erkek olarak bu şekilde yorum yapmam ilginç olurdu ama öyle demeyin bunu yapanlar var bkz. kargoonlinme forum)) grubun karizmasına diyecek yoktu benim için ama ne zaman mr. kepçekulağın solo albumu çıktı o an bişeler bitti ve ardın dan ates ve su... ve bitmeye devam edicek.

    bi de mşş i bekleyenler daha çok beklerler.mşş nin gruba yapmış olduğu katkı tartışılmaz ki bence turkiyede mşş gruplar içinde en değerli grup elemanıydı.
    kısacası bu şekilde giderse KARGO kendini yiyecek

    ama yine de herşey için KARGOya çok teşekkur ederim
    yarışmaya katılanlara başarılar
    Üye
    ilkera
    Tarih
    16 Aralık 2004 00:00
  • bu yarışmaya katılıcak bir grup üyesi olarak burda yapılan bütün "olumsuz" yorumları gerizekalıca buluyorum.

    yeni bi grubuz.henüz provalarımızı yaptığımız smart'takilerden başka sesimizi duyan yok.bu bizim için bi fırsat.eminim bi çok grup için de bi fırsat.bu yarışmanın altında başka anlamlar aramak çok gereksiz.yarışmayı kargo fan sitesi düzenlediği için kargo şarkıları coverlanıcak.cem karaca'nın (eğer varsa) fan sitesi de bi yarışma düzenlesin, coverlar cem karaca'dan olsun.bu kadar basit.yarışmanın kuralları ve tarzı, bu kuralları ve tarzı oluşturan kişilerden ve bu yarışmaya katılıcak olan kişilerden başkasını bağlamaz.

    olumsuz yorum yapan bütün insanların "bişey yapamayıp başkasına bok atan insanlar" grubunun vokalistleri olduklarından eminim.hatta bu grupla katılın yarışmaya belki bişiler yaparsınız.nokta.
    Üye
    pasteur
    Tarih
    5 Aralık 2004 00:00
  • ne bu kendini bi şey sanmak....kargo cok iyi bir grup değil ama işe de biraz eğlence gozuyle bakın....
    Üye
    salmonella
    Tarih
    27 Kasım 2004 00:00
  • Düşünülecek olursa bir cover yarışması fikri oldukça mantıklı. Sonunda bir ödül olsun olmasın , amatör bir grubun kendi yaratıcılığını ortaya koyup bir eseri farklı yorumlaması , o gruba kendini geliştirmek adına çok şey katar. Öte yandan Kargo , son yıllarda ki ülkemizin en iyi türkçe rock gruplarından biri olmasına karşın , tarihe damgasını vurmuş , bir dönüm noktası yaratmış bir grup değildir.. Daha önce Dream Theater , Metallica , Iron Maiden gibi gruplar cover yarışması düzenlemişlerdi.. Bence Türkiye içinde bir cover yarışması yapılacaksa bu Kargo değil , Cem Karaca-Apaşlar , Moğollar , erkin Koray , Kent Yedilisi gibi rock müziği ülkemize taşıyan grupların ya da Aşık Veysel , Aşık Mahsuni , Pir Sultan gibi isimlerin cover yarışması olmalıydı. Bu sayede ne yazıkki artık yitirmekte olduğumuz değerleri biraz olsun hatırlar ve belki de yeniden kendi kültürümüzü benimsemeye başlardık...
    Üye
    N_I_R_V_A_N_A
    Tarih
    19 Kasım 2004 00:00
  • kimi kandırdıklarını sanıyor bu bi avuç rocker imitasyonları?
    Üye
    krem_peynir
    Tarih
    16 Kasım 2004 00:00
  • Bu yarışma fikrini ortaya atan isim olarak yazılan mesajları görünce gerçekten üzüldüm.
    Öncelikle;
    1-) Çok sert eleştiri getiren arkadaşlara soruyorum: Kargo Online'ın 6-7 senelik geçmişi olan bir site olduğunu biliyor musunuz ? Sen bir Meleksin, Ateş ve Su olmadan önce.. Bu yarışma da uzun süredir birlikte birşeyler paylaşan insanların "önce kendi içimizdeki amatör müzisyenler olmak üzere, bu memleketteki amatör rock gruplarını desteklemek için ne yapabiliriz." düşüncesinden ortaya çıktı. Kargo'nun tüm fonksiyonu, bizim ricamızla son elemeyi yapmaları. Yani anlamakta zorluk çeken arkadaşlar için bir daha : KARGO'NUN BU YARIŞMANIN DÜZENLENMESİYLE ALAKASI YOK!! KARGO'NUN ŞU ANDA İYİ YA DA KÖTÜ OLMASI DA BİZİM KONUMUZ DEĞİL!!

    2- Herkes kendi türünde yapacak deniyor. İsteyen Swedish Death Metal de yapabilir. Doom Metal de Grunge da Punk da Nu-metal de. Ivy'nin dediği gibi biz özgün bestelere madalya dağıtacak makam değiliz. Tek istediğimiz elimizden geldiği kadarıyla yaptıkları müzik türü ne olursa olsun bir kaç arkadaşın yeteneğini gösterebilmesi.

    3- "Kargo kim gören de Slayer Sanacak" Metal camiasının içinde Slayer'a davayı sattılar, Lombardo'suz Slayer bitmiştir denmiyor mu? Bunlar iyice Hardcore, nu-metal oldu Machine Head ve System of a Down'ı da ön grup olarak sahneye çıkartıyorlar zaten diye konuşan yok mu? Ben Slayer'ı severek dinlerim aslında Ama illa ki daha "cool" olduğunu düşünen biri çıkar der ki: " Slayer da grup mu be Black Sabbath sanacak duyan" Bunun ölçüsü bireyden bireye göredir ancak..

    4- Kime yararı olacak? Arkadaşlar bir amatör müzisyen için kötü mü olur yaptığınız bir cover'ı ulusal radyo'da yayınlasalar ? Hediyeler alsanız. Kargo'yu sevin ya da sevmeyin, piyasada bağlantısı olan profesyonel müzisyenler olarak sizi dinleyip beğenseler. Kötü mü olur bir amatör müzisyen için? Hayatın insanların önüne hangi fırsatları sunacağı belli olmaz. Belki hiç beklemediği fırsatlarla karşılaşacak bazı arkadaşlar.

    5-Bu olayı bu kadar aşağılamak isteyen arkadaşlar lütfen Türk Rock veya Metal müziği için bireysel olarak neler yaptıklarını da söylesinler. Kusura bakmasınlar bizim elimizden bu kadarı geldi.
    Son olarak arkadaşlar lütfen daha tarafsız bir gözle değerlendirin. Bu bir "Kargo'nun egosunu okşama" yarışması değil. Bir kaç müzikseverin amatör müzisyenleri desteklemek için yaptığı bir organizasyon.Eksiklerimiz, bunlara da eleştirileriniz olabilir ama bunu lütfen yapıcı bir biçimde iletin.İstemeyenleri katılın diye zorlayan yok. Bazı arkadaşların ilgi alanına girmiyorsa lütfen çabalayan insanların şevkini kırmayın. Gerçekten rica ediyoruz..
    Üye
    Kory
    Tarih
    10 Kasım 2004 00:00
  • en büyük cimbom
    Üye
    PrOfeSsioNaL
    Tarih
    9 Kasım 2004 00:00
  • scarfacelatina;
    kime yara saglar ?

    bir kargo fani olaraktan, yaptigim coveri kargo'nun begenmesi, yaptigim coverin radyoda yayinlanmasi beni cok mutlu eder..

    ille de bir yarar beklememk gerekir, bu bir fan sitesinin yaptigi toplu atraksiyon gibi de gorulebilir, neden herkes bunu cok buyuk bir sey olarak goruyor anlamiyorum..kendi aramizda duzenleyebildiysek duzenlemisizdir ve katiliyoruz da...sagladigi yarar mutlukuk..

    son yorumuna katilmamak elde degil..ah mss...
    Üye
    NoChristRequir
    Tarih
    8 Kasım 2004 00:00
  • Şimdi şunu anlayalım: Kargo parçaları cover'lamak kime ne yarar sağlar? YalnızlıkMevsimi diyenler var; tamam ama o parçalar öyle zaten güzel... neden ego tatmini için böyle yollara başvurulur, anlamış değilim... ben de bir kargoonline üyesiyim sayın IVY bilir; ancak bu gruba 2000'lerden sonra ne oldu bilemiyorum???? Popüler kültür insanları bu kadar mı yer bitirir... Büyük Harflerle: KARGO SIRADANDIR ARTIK!!! "Kargo Fan"ı denilen şey de "Ah Koray ne kadar da yakışıklı" diye dövünen aptal liseli kızlar!!! ÖNEMLİ NOT:Mehmet!! Geri dön de kurtar şu grubu!!!!!!!!
    Üye
    scarfacelatina
    Tarih
    8 Kasım 2004 00:00
  • bırakın ya kargo da kimmiş. görende slayer falan sanacak...
    Üye
    MoonLigth
    Tarih
    8 Kasım 2004 00:00
  • helal karete:)
    Üye
    TUAREG_75
    Tarih
    7 Kasım 2004 00:00
  • eja

    bir onceki mesajimda belirttigim gibi bu yarismayi kargo ile alakali bir site yani kargo online yapiyor. simdi hadi ozgun beste yarismasi yaptigimizi dusunelim bizim su en iyi bestedir dedigimiz en iyi bestemidir ki, gazoz kapagi madalyalar mi verelim millete. neden anliyorsak neyi degerlendirebileceksek onu yaptik. en azindan bu her amator grup icin bir adini duyurma, kendini tanitma sarkisini yayinlatma firsatidir. ayrintilara takilmaya devam edin
    Üye
    ivy
    Tarih
    7 Kasım 2004 00:00
  • sevgili cindy_morr bir de okusan da yorum yapsan. yarismayi duzenleyen kargo online yani kargo ile alakali bir site o yuzden sadece kargo coverlari var. yarismayi duzenleyen de kargo olmadigi icin ne artistiligi diyorum.
    lutfen okuyalim ve bir zahmet anlamaya calisalim. temeli olmayan yalan yanlis yorum yapmayalim.
    Üye
    ivy
    Tarih
    7 Kasım 2004 00:00
  • kargo ben türkiyede 1 numaralı rock grubu... ve vokalisti olan koray candemir de en iyisidir ve tartışılmazdır......
    Üye
    peace_maker_17
    Tarih
    7 Kasım 2004 00:00
  • sevgili cindy_morr,
    yazıma baslarken oncelikle sunu acıkca belirtmek isterim ki , yazdıklarını okuyunca icimde buyuk bi sevgi seli olustu sana karsi, o guzelim zekana, anlama kapasitene nasıl buyuk bir hayranlık beslemeye basladım bilemezsin

    eger yazılanı iyice okusaydın ( ya da okudugunu anlayabilseydin..) bu yarismayi kargo'nun degil de, kargo'nun bir fan sitesinin duzenledigini bilir, buna gore sacma bir yazı yazmazdın, dediklerinle kargonun en azından bi alakası olurdu...

    kargo'ya bok atannlara gelince;

    herkes istedigi grubu dinler,begenir ya da begenmez, kimsenin begenmedigi bir gruba da bok atma hakkı olmaz,

    ancak ben; "ben rockcıyım kardes, anca distortiondan anlarim, kargomu pehh, metal oyle bi muzik ki *na kor," diyerekten kargo'yı elestirenlere bok atma hakkımı saklı tutuyorum ve nasıl elestirebildiginizi neye dayandırdıgınız da bilmek istiyorum

    kargo turkiyenin cıkartmıs oldugu en buyuk rock gruplarindandir, sarkı sozleriyle, duruslariyla her zaman farkli bir yerde olmuslardir, rock un turkiye' de bu kadar one cıkmasına on ayak olmus en onemli gruptur, ilkidir

    distortion mı istiyorsunuz ? rock mı istiyorsunuz ? bunların hepsinin en kralını bu adamlar yapar, yapmıslardır da (bkz:yalnızlık mevsimi)..illa bok atcaksanız once bir yalnızlık mevsimini dinleyin, o soundu, bas ustunde tuttugunuz o bir cok yabancı grupda bile belki olmayan sarkı sozlerini gorun, o karanlık havayı gorun, sonra bir daha dusunun bakayım...eklemeden gecemiycem, bu album en eiyi turk rock albumudur, bna ve bircoklarına gore, he elinde kapıscak bir album varsa bununla buyursun cıksın gelsin...

    sadece yalnızlık mevsimine dayamayalım, tam anlamıyla rock bu albumde yaptılar..diger albumlerde pop-rock olan oldu ( sen bir meleksin,sevmek zor ) , 80 ler sounduna yakın olan oldu ( yarına ne kaldı ) ama sırf begenmediniz bir turde muzik yaptıkları icin kimseyi suclayamazsınız

    son olarak, yazdıklarım sert oldu, fakat o kadar sıkıldım ki bu rockcıyım, metlciyim ayaklarından, onune gelene bok atanlardan dayanamadım..bok attıgınız grup hakkında birazcık fikriniz olsun once..

    kargo sadece ates ve su'dan ibaret degildir, hatta bu albumu yapan kargo degildir...
    Üye
    NoChristRequir
    Tarih
    6 Kasım 2004 00:00
  • kargo bundan çok önceleri revaçta olan, artık popülerliğini yitirmiş bir grup. dağıldılar dağılmadılar derken koray albüm yaptı, tutmadı. sonra yeniden birleştiler, albüm yaptılar, o da tutmadı. yarışma marışma bahane, adam gibi albüm yapsınlar herkes alkışlasın bence. ayrıca güven erkin erkal kendi besteni gönderdiğin zaman, kalitesi ulusal bir kanal için yeterliyse zaten çalıyo. kargonun yarışmasına ihtiyacın yok. ayrıca yarışma dediğin üretim için yapılır. zaten olan, üretilmiş şeyleri yeniden yorumlamak muazzez ersoyun işi. nostalji 1, 2 ,3 , 4, 43, 155... vs vs. üretmek lazım cover 'ın yarışması olmaz.
    Üye
    Eja
    Tarih
    6 Kasım 2004 00:00
  • ya neden yalnızca kargo şarkısı peki!!!! kendi şarkılarını mı duyurmak amaçları?? bu pop starlar-top starlar tutulunca kargo da hadi abi bari bizde böyle bişey yapalım hem de kendi reklamımızı yapmış oluruz demiştir. tabii ki güzel böyle imkanlar vermeleri fakat emin olunki santçı milleti abi sadece kendi çıkarları için yapıyorlar. kısacası seni beni düşünen yok. kendi çıkarları olmadan bişey yapmazlar. ben şahsen buna şahit oldum. çok artiz bu sanatçılar. artık sevdiğim kişilere bile kıl olmaya başladım ya!!!! nedir kardeşim bu!! kıraç ne diyo; bırak herşey kendince kalsın altı üstü sende insansın!!! helal olsun kıraca valla. altı üstü onlarda insan neden böyle artislik yaparlar anlamam... neyse sinirim bozuldu yine. byeee... başarılar hepinize. kargo'ya da tabi.. iyi tanıtımlar kargooooo!!!!!
    Üye
    cindy_morr
    Tarih
    6 Kasım 2004 00:00
  • Bir zamanlar çok zevk alarak çaldığım kargo şarkılarını şimdi kendi yorumumu da katarak çalma şansıyla karşı karşıyayım.Keinlikle desteklenmesi gereken bir organizasyon bu kadar kötü tepki görmesine üzüldüm ve şaşırdım.
    Üye
    Loki
    Tarih
    6 Kasım 2004 00:00
  • işte süper klasik rockcu yorumlarıyla karşı karşıyayız,tabii sizler için illa bangır bangır distortion lazım değil mi?
    ne kadar cahilce açıklamalar yapmışsınız ya,sonuçta bir yarışma düzenleniyor ve KENDİ TARZINIZA göre yapın deniliyor,bunu kargo yapmış veya başka biri yapmış,istediğin şekilde coverlarsın,sonuçta amatör gruplara bu imkan veriliyor,fakat sizler ve sizin gibiler böyle yorumlar yaptığı için,çok kaliteli amatör gruplarımız bile barlarda yok olup gidiyor,biraz sert çıktım,kusura bakmayın ama bu tür konulara olumlu yaklaşmamız lazım...
    Saygılar...
    Üye
    KerryKing
    Tarih
    6 Kasım 2004 00:00
  • bu yarışma içimizdeki amatör gruplara kendilerini tanıtma için belki iyi bi şans..bunun için KargoOnline a teşekkuru bi borç bilmek gerek!
    sadce eleştirmek için eleştiri yapmak bilmeyenlerin ve göremeyenlerin işidir! bi okuyalım yarışmanın içeriğini sonra yorum yapalım!
    Üye
    simon
    Tarih
    6 Kasım 2004 00:00
  • valla bi okuma zahmeti gösterseniz yazmadan önce, yarışmayı yapan kargo online'dır kargo değil. yani okumadan atanların yazdığı gibi bir ego olayı yoktur.
    Bu olayın amacı amatör gruplara seslerini duyurmak, ulusal bir radyoda çalınma şansı vermektir. ben müzisyenim diyen bir insanın bunu göremiyor ve anlamsız sebepler sıralayarak değerlendirmiyor olması ise bi o kadar anlaşılmaz. bileğine yeteneğine güvenen katılır derim.
    Üye
    ivy
    Tarih
    6 Kasım 2004 00:00
  • beyler bayanalr müzik müziktir tamam hatalı olabilir cargo ancak cargo için diğil müzik adına bişeyler yapmıs olacaksınız
    bu anlamsız metalci rock çı muhabbetlerini bırakalım ve profesyonel oynayın hayatı...
    ben katılmayı düşünüyorum bizimkilerle hepinizide davet ediyorum açıkçası...
    Üye
    sekitmez
    Tarih
    5 Kasım 2004 00:00
  • owwwww helal ogün sevenleri çok severim yaaaaa ogün sanlısoy'a yapsalar ya şu olayı ne güzel olur ilk albümden ol öl adlı parçayı cover yapmak ne güzel olurdu
    Üye
    pearl
    Tarih
    5 Kasım 2004 00:00
  • ya bırakın kargo margo.... bak ogün sanlısoy yapmış paşalar gibi ferdi tayfur'un bende özledim şarkısının cover ını... dinlesenize işte onu!!! kargo da neymiş... ogün'ü çıkartsınlar nereye çıkartıyolarsa... devlet buna el koysun kardeşim olmaz ki böyle!!!! hatta bu sene eurovision'a Ogün'üm katılsın.. cillop gibi adam. ses desen var, şarkılar zaten yakıp kavuruyo, e daha nolssunnn.... daha ne istiyonnnuuuzzzzz,,,, daha ne beklionuzzzz, hadi alın ogünün kasetini almadıysanız... süper valla... bana hak vereceksiniz. byeeee....
    sanem çelik
    Üye
    cindy_morr
    Tarih
    5 Kasım 2004 00:00
  • olmaz hepimiz bi zamanlar kargo dinledik şimdi
    iyi bişey türk rockuna bişeyler katmaz ama adamlar kendi egolarını tatmin etsin bırakın
    haklsın dostum!!!
    Üye
    _DoGu_
    Tarih
    4 Kasım 2004 00:00
  • Kargo adını değiştirecekmiş. Yarışmayı kazanan, Kargo Floyd, Deep Kargo, Rollin' Kargo ve ya Aras Kargo adlarından birini seçecekmiş...
    Üye
    Eja
    Tarih
    4 Kasım 2004 00:00
  • olmaz hepimiz bi zamanlar kargo dinledik şimdi
    iyi bişey türk rockuna bişeyler katmaz ama adamlar kendi egolarını tatmin etsin bırakın
    Üye
    muradov
    Tarih
    4 Kasım 2004 00:00
  • bence kargo bu cover yarısmasıyla amatör müzisyenleri sevindirecek helal olsun onlara
    Üye
    sedamerve
    Tarih
    4 Kasım 2004 00:00
  • kendilerini metallicayla karıştırdılar heralde :)
    Üye
    karete
    Tarih
    4 Kasım 2004 00:00
  • komik
    Üye
    grungy
    Tarih
    4 Kasım 2004 00:00
Toplam 34 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler