Echo & The Bunnyman Zaman: 30 Nisan 2011 Cumartesi - 20:00 Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul Echo & The Bunnymen BiyografiEcho & The">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Echo & The Bunnyman @ Ghetto - Taksim - İstanbul

24 Şubat 2011 00:00
Sahnede: Echo & The Bunnyman
Zaman: 30 Nisan 2011 Cumartesi - 20:00
Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul

Echo & The Bunnymen BiyografiEcho & The Bunnymen punk sonrası,İngiltere, Liverpool’da 1978 yılında kuruldu.Grup aslen Ian McCulloch Will Sergeant ve Les Pattinson’dan oluşuyordu. Dörtlünün “Echo” adındaki davul makinası ile tamamlandığına dair, belkide uydurma olan,pek cok hikaye vardır.

Çıkış albümleri olan 1980 Crocodiles (ılımlı bir İngiliz hiti) çıkana kadar davul makinasının yerini Pete De Freitas almıştı. Bir sonraki şarkıları “Heaven Up Here” 1981 yılında ilk On listelerine girmiştir,tıpkı 1983’de Porcupine ve 84’de Ocean Rain gibi. ”The Killing Moon” (daha sonra Donnie Darko film müziği olarak kullanılmıştır), “Silver”, ”Bring On the Dancing Horses”ve “The Cutter” gibi singleları 1980 sonlarında kısa bir ara vermelerine rağmen grubun göz önünde olmasını sağlamıştır. 1987’de çıkan LP albumleri, küçük bir Amerikan hiti olmuş ve Amerika’da kayda değer satış rakamlarına ulaşmış tek albümleridir.

McCulloch 1988’de gruptan ayrıldı, ondan bir yıl sonrada De Freitas bir motorsiklet kazasında hayatını kaybetti. Grubun diğer üyeleri devam etmeye karar vererek (1990) Reverberation albümünde, ki bu albüm eleştirmenleri ve hayran kitlesini fazla heycanlandırmamıştır, McCulloch’un yerine Noel Burke’yi almışlardır. Bundan sonra Burke, Sargeant ve Pattison’ın yolları ayrıldı ama grubun sağ olan dörtte üçü 1997’de yeniden bir araya gelerek “Evergreen” ,1999 da “What are You Going To Do With Your Life?”, 2001’de “Flowers”, 2005 de “Siberia” ve son olarakta 2009 yılında “The Fountain” ı çıkardılar.Grubun eski hayranları classic soundlarına dönmelerine memnun oldu ve yeni genç bir hayran kitlesi oluşmaya başladı.

Echo and The Bunnymen’in menajerliğini Bill Drummond yapıyordu, ki daha sonra “The KLF” in kurucu üyelerinden biri olmuştur.

Yorumlar

Taze haberler