Yo-Yo Ma Kathryn Stott Zaman: 10 Mart 2011 Perşembe - 20:00 Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yo-Yo Ma & Kathryn Stott @ İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul

1 Mart 2011 00:00
Sahnede: Yo-Yo Ma
Kathryn Stott
Zaman: 10 Mart 2011 Perşembe - 20:00
Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul
Fiyat: 1.Kategori:107.00 TL
2.Kategori:97.00 TL
3.Kategori:82.00 TL İndirimli:67.00 TL
Bilet: biletix.com

Olağanüstü kariyerine 15’i Grammy ödüllü 75’den fazla albüm sığdırmakla beraber rafine enstrüman tekniği ve farklı projeleri hayata geçiren çok yönlülüğüyle dünyanın en çok tanınan müzisyenlerinden biri olan Yo-Yo Ma sürpriz bir konserle yeniden İş Sanat’ta.

Çello repertuarının hem bilindik hem de yeni eserlerini seslendirirken aynı zamanda Batının klasik geleneğinin ötesine geçerek farklı kültürlerin ve müzikal formların keşfine çıkan Yo-Yo Ma, insanın hayal gücünü harekete geçiren her türlü yolu bulma gayretinde eşsiz bir sanatçı. Kariyerini hem dünya çapındaki orkestralarla solist olarak yer alarak hem resitaller vererek hem de oda müzisyeni olarak çalışmalara imza atarak müthiş bir dengede sürdüren Ma, bir iletişim aracı olarak gördüğü müziği bugüne kadar Emanuel Ax, Daniel Barenboim, Christoph Eschenbach, Kayhan Kalhor, Ton Koopman, Bobby McFerrin, Edgar Meyer, Mark Morris, Riccardo Muti, Mark O’Connor gibi birçok seçkin müzisyenin de aralarında bulunduğu sayısız projeyle tüm dünyadaki dinleyicileriyle buluşturdu.

Hiç durmadan yeni iletişim yolları kurma arayışındaki Yo-Yo Ma’nın bu muhteşem resitalde sahneyi paylaşacağı diğer isim sanatçının sık sık oda müziği çalışmaları gerçekleştirdiği, İngiltere’nin en özgün piyanistlerinden Kathryn Stott. Dünyanın en önemli müzik merkezlerinde konser ve resitaller veren, Yo-Yo Ma ile Grammy ödüllü Soul of the Tango ve Obrigado Brazil projelerinde birlikte olan Stott, şiirsel müzisyenliği ve sıra dışı repertuarı ile yalnız İngiltere’nin değil, dünyanın en aranan piyanistlerinden biri. Stott ve sınır tanımayan dahi çellist Ma’nın İstanbullu müzikseverlerle gerçekleşecek İş Sanat’taki bu üçüncü randevusunu sakın kaçırmayın…

Yorumlar

Taze haberler