The Charlatans Zaman: 20 Mayıs 2011 Cuma - 22:00 Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul Fiyat: 75.00 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

The Charlatans @ Ghetto - Taksim - İstanbul

15 Mart 2011 00:00
Sahnede: The Charlatans
Zaman: 20 Mayıs 2011 Cuma - 22:00
Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul
Fiyat: 75.00 TL
Bilet: biletix.com

20 yıldan uzun bir süredir Charlatans, İngiliz rock müziğinin ilham verici bir topluluğu olmaya devam ediyor. 20. kuruluş yıldönümlerini görkemli etkinleklerle kutlayan The Charlatans, halen heyecan verici ve göz önünde olmayı sürdürüyor. ''The Only One I Know'' un ölümsüz melodisi de bu itibara katkı da bulunuyor. Bunları yok saysak bile, genç grupların yeni jenerasyonu ve hayranları onları bir ömür boyu kahraman gibi selamlıyor.

Kökleri İngiltere'nin orta ve kuzeybatısına dayanan grup 90'ların başındaki coşkulu yükselişine, aynı yıllarda müzikal yolculuklarının ortalarında zarar gördüğü sıkıntılara ve günümüzdeki bilgin ve canlılık arayan duruşuna rağmen pozitif enerjisini yansıtmaktan geri durmadı.

Grubun yeri doldurulamaz üyeleri Martin Blunt (Bas), Jon Brookes (Davul), Tim Burgess (Vokal), Mark Collins (Gitar) ve Tony Rogers (Klavye) başlangıçtan bugüne kadar büyüleyici şekilde müzik yaptılar - seçkinliğiyle ve tınısıyla öne çıkan sayısız kült tekli ve imrenilecek bir albüm tarihçesi, baştan sona birbirinden farklı ve emek harcanmış sınırları zorlayıcı, daima daha yüksek bir çıtayı hedefleyen sarsıcı nitelikte bir diskografi - Kendi döneminde parmakla gösterilen birkaç grup hariç, Charlatan'ın albümleri ısrarcı, hayat dolu; aynı zamanda ticari ve yaratıcı olma özelliklerini kendi potasında eriten bir yapıya sahip.

The Charlatans' ın on birinci stüdyo kayıdı olan ' Who We Touch ' şu ana kadarki en öne çıkan, hem grubun sanatsal limitlerini zorlayan hem de büyük bir dinleyici kitlesine ulaşmasını sağlayan albümü olarak bilinir. Bu kayıt, Burgess'a göre coşkulu ve derin ruh hallerine, iyimserliğe ait mutluluğun zirve noktasına olan '' Ruhani bir yolculuk ''. Albüm sound olarak bazı kahramanlardan esintiler taşısa da, en çok kendi tınılarını yansıttıkları göz ardı edilemez.
2008 yılında çıkarılan '' You Cross My Path '' ile The Charlatans çığır açan bir fikirle, son çalışmalarını ücretsiz olarak internet aracılığıyla hayranlarıyla buluşturdu. Ticari bir dibe batışın aksine, bu girişim dinleyenlerin gruba olan bağlığını daha da pekiştirdi ve bu sayede yeni kayıtları üzerine daha yoğun bir istekle çalışmaya başladılar. Bunu yeniden başlatan süreç, grubun öngördüğünden daha hızlı işlemişti.

Yorumlar

Taze haberler