Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Emir Ersoy & Cuban Stars @ Indigo - Taksim - İstanbul

17 Mart 2011 00:00
Sahnede: Emir Ersoy & Cuban Stars
Zaman: 26 Mart 2011 Cumartesi - 21:00
Mekan: Indigo - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam 28.50 TL
Öğrenci 23.50 TL

Bilet: biletix.com (http://web03.biletix.com/etkinlik/MLI28/TURKIYE/tr)

Feat.Amik Guerra (Trompet)
Feat.Robby Ameen (Davul)

Piano : Emir Ersoy
Trompet: Amik Guerra
Drum : Robby Ameen
Bass: Eylem Pelit
Perc: Tunç Çakir
Vo: Aleixi Riviera Contrevas
Trompet: Senova Ülker
Trombone: Aycan Teztel

''Emir Ersoy & Projecto Cubano'' 10 müzisyenden oluşan büyük bir salsa orkestrası. Uzun yıllardır Türkiye’de birçok konser veren Projecto Cubano, geçtiğimiz haftalarda PMD etiketi ile 10 Şarkı 10 Şarkıcı adındaki ilk albümünü piyasaya çıkardı. Bu albüm aynı zamanda Türkiye’de yapılan ilk salsa albüm olma özelliğini de taşımakta.

Türkiye’de meşhur olmuş 10 ünlü şarkının salsa versiyonlarının yer aldığı bu albümde Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Funda Arar, Metin Ersoy, Ayça Varlıer, Yaşar, Deniz Seki, Kubat, Tuğba Özerk ve Emer Altuğ birer parça seslendirdi. Emir Ersoy grubun maestrosu ve piyanisti. Grubun solistleri ise Banu Kunt ve Aleixi Riviera Contrevas.

''Projecto Cubano'',”10 Şarkı 10 Şarkıcı”albümündeki parçalarının yanı sıra geçmisten günümüze uzanan geniş bir yelpazeden seçilen Celia Cruz, Tito Puente, Ruben Gonzales, Willy Chirino, Gloria Estefan ve Oscar De Leon gibi dünyaca ünlü isimlerin salsa, merengue, bolero, son gibi hareketli ritimlerindeki parçaları da yorumlamakta.

Bu konserde Emir Ersoy & Projecto Cubano'ya Latin dünyasının çok önemli 2 ismi konuk olacak: Robby Ameen ve Amik Guerra.

Robby Ameen
Dizzy Gillespie, Paul Simon, Dave Valentine, Eddie Palmieri, Ruban Blades, Paquito D'rivera, Marc Anthony gibi isimlerle uzun yıllar çalışmış olan Robby aynı zamanda Grammy ödüllü davulcu Horacio \"El Negro\" Hernandez ile birlikte dünyadaki ilk çift davul albümünü yaptı. Geçtiğimiz aylarda \"Days in the Life\" adlı albümünü çıkaran Robby, dünyanın en iyi Afro-cuban caz davulcusu olarak gösteriliyor.

Amik Guerra
Gloria Estefan dahil birçok dünya Latin starının efsane trompetcisi Amik Guerra, Arturo Sandoval, Gonzalo Rubalcaba, Terence Trent D'Arby, The Cuban Power Latin Jazz (with Gonzalo Rubalcaba) The New York Salsa All Stars - (with Jose Alberto el Canario, Jimmy Bosch, Giovanni Hidalgo, Dave Valentin, Alfredo de la Fe, Buena Vista Social Club, Mercado Negro, Horacio “El Negro” Hernandez & Italuba,TitoNieves gibi isimlerle çalıştı. Son olarak Horacio El Negro ile birlikte tüm 'Italuba' projelerinin kayıtlarını yaptıktan sonra bu albüm projesi ile dünya turuna çıktı.

Yorumlar

Taze haberler