maNga Zaman: 26 Mart 2011 Cumartesi - 21:30 Mekan: İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul Fiyat: 39.50 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

maNga @ İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul

23 Mart 2011 00:00
Sahnede: maNga
Zaman: 26 Mart 2011 Cumartesi - 21:30
Mekan: İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: 39.50 TL
Bilet: biletix.com

2001 sonlarına doğru kurulan maNga grubu; vokalde Ferman Akgül, gitarda Yağmur Sarıgül ''Yamyam'', bas gitarda Cem Bahtiyar, davulda Özgür Can Öney ve turntable da Efe Yılmaz dan oluşuyor.

Tarz olarak ''nu metal'' ve ''hardcore'' akımını benimseyen grup Eylül 2001'de ''Sing your Song'' yarışmasına katılarak ilk besteleri olan, “Kal Yanımda\" parçasıyla ikincilik ödülü aldılar.

İlk albümleri 14 Aralık 2004’te grupla aynı adı taşıyan ''maNga'' adıyla Sony Music Türkiye ve GRGDN ortaklığında piyasaya sürüldü. Dinleyicilerden gelen destekle 180.000’ i aşan albüm satışıyla Altın Plak ödülünün sahibi oldular. Ayrıca \"Bir Kadın Çizeceksin\" şarkısı Easports'un Fifa 2006 oyunu soundtrackine dahil edildi.

İlk albüm 2006 yılında, ''maNga+'' adıyla çok özel ikinci bir baskısıyla yeniden yayınladı. Albümün yeni baskısında, Cem Karaca klasiği 'Raptiye Rap Rap' şarkısı ve 'Kandırma Kendini' şarkısı yer aldı.

Dünyaya bakış açıları değişen ve müzikal olarak dinledikleri de çeşitlenen grubun daha güçlü bir sounda sahip olan 2. albümleri ''Şehr-i Hüzün'' , 15 Nisan 2009 tarihinde raflardaki yerini aldı.

16 şarkıdan oluşan ve 60 dakikayı aşkın müzik içeren ''Şehr-i Hüzün'' albümünün yanında, dinleyicilerin isteğe bağlı olarak sahip olabilecekleri, grubun solisti Ferman Akgül’ ün prodüktörlüğünü ve yönetmenliğini yaptığı 150 dakikalık maNga’ nın kuruluşundan bugüne kadarki hikayesini anlatan bir ''maNga Belgesel DVD'' si de bulunuyor. Ayrıca albümde maNga' nın albüm kayıtlarını yaptıkları süreç içinde sevenlerinden topladıkları ses kayıtlarıyla hazırladıkları ve sevenlerine adadıkları bir şarkı da yer alıyor.

Albümün ilk video klibi ''Dünyanın Sonuna Doğmuşum'' ve ardından ikinci klibi ''Beni Benimle Bırak'' tüm müzik listelerinde zirveye yerleşti.

maNga, 5 Kasım 2009 tarihinde Berlin O2 World Arena'da düzenlenen 2009 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde kendi ülkelerinde birinci olan diğer 21 ismi geride bırakarak \"Avrupa'nın En İyi Sanatçısı\" seçildi. Ödülün hemen ardından Budapeşte’de çekimlerini tamamladıkları “Cevapsız Sorular” video klibini yayınladı.

2009 yılından En İyi Albüm, En İyi Grup, En İyi Şarkı, En İyi Video Klip ve En İyi Sahne Performansı dallarında sayısız ödül almaya devam eden maNga, TRT tarafından Norveç’in başkenti Oslo’da gerçekleşecek 55. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere seçildi.

Yorumlar

Taze haberler