Baki Duyarlar’ın "Overseas" Albümü Ada Müzik'ten Çıktı. Türkiye ve uluslararası caz müziğinin önemli piyanisti,">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Baki Duyarlar - Overseas

28 Mart 2011 00:00

Baki Duyarlar’ın "Overseas" Albümü Ada Müzik'ten Çıktı.

Türkiye ve uluslararası caz müziğinin önemli piyanisti, besteci ve eğitmenlerinden Baki Duyarlar’ın kurucusu olduğu ve liderliğini yaptığı OnQ Band ile beraber kaydettiği yeni albümü 'OVERSEAS', Ada Müzik etiketiyle yayınlandı.

20. Akbank Caz Festivali kapsamında, İKSV Salon’da gerçekleşen özel bir proje konserinin ertesinde kaydedilen albümde kendisine dünyaca tanınmış, birlikte çalmak için çok tercih edilen, ilham verici ve yaratıcı usta caz müzisyenleri eşlik ediyor. Baki Duyarlar’ın (piyano ve klavyeler) yanısıra Sean Rickman (davul), Kai Eckhardt (elektrik bas) ve Stanislav Mitrovic (alto saksofon & ewi) yeraldığı yeni albüm müzikmarketlerde yerini aldı.

Baki Duyarlar’ın Hollanda’da yaşadığı dönemde Stanislav Mitrovic ile beraber kurduğu OnQ isimli grupla kaydedilen albümde beş parça yer alıyor. Sırasıyla ''kaykay'', ''sea monkey'', ''unevensea'', ''like'' ve ''uninvented'' adlı parçaların biri haricinde (''Uninveted'') tüm besteleri ve düzenlemeleri Duyarlar’a ait. Albüm hakkında ''Yeni yazdığım müzikler be-bop gramerini kullanan yeni model parçalar, yoğun funk elementleri içeriyor. Proje için seçtiğim müzisyenlerden Liberya-Almanya asıllı Amerikal’ı Kai Echardt, entelektüel funk müziğinin lideri, davulcu Sean Rickman ve grubun son elemanı Belgrad doğumlu, etnik kökenini be-bop ile harmanlamış ve daha sonra kendi müziğini icra ettiği müziklerden oluşturmuş olan saksofonist Stanislav Mitrovic.

Babajim stüdyolarında Alp Turaç ve Zeynep Tunay tarafından kaydedilen albümün miks&masteringi Cem Büyükuzun’a ait.

Yorumlar

Taze haberler