The Walkmen Twin Shadow Zaman: 18 Mayıs 2011 Çarşamba - 21:30 Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul Fiyat:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

The Walkmen & Twin Shadow @ Babylon - Taksim - İstanbul

4 Nisan 2011 00:00
Sahnede:
The Walkmen
Twin Shadow
Zaman: 18 Mayıs 2011 Çarşamba - 21:30
Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul
Fiyat: 55.50 TL
Bilet: biletix.com

New York’un 2000’lere ait indie rock akımının en köklü temsilcilerinden The Walkmen, 18 Mayıs’ta ilk defa Türkiye’de.

2000 yılında Washington D.C.’de temelleri atılan The Walkmen, aynı lisede okuyan ve aynı çevrelerde yaşayan bir grup müzisyenin, klasik duvar piyanosu gibi vintage enstrümanlardan çıkan seslere olan ortak hayranlıkları sayesinde ortaya çıktı. Grup elemanlar New York’a taşınarak daha sonra orada yükselen Britanya esintili rock camiasının bir parçası oldu. Kendilerini o dönemin garage rock gruplarından farklılaştırmak isteyen The Walkmen ilk EPlerini Harlem, New York’da kaydederek 2001’de yayınladı.

İlk konserlerini ise East Village’daki Joe’s Pub’da veren grup, şimdiye kadar son albümleri Lisbon da dâhil olmak üzere 6 albüm yayınladı. The Walkmen, birçok eleştirmen tarafından U2 ve The Cure gibi efsanevi grupların geçmişine benzetilen müzik geçmişleri ve kendine has tarzlarıyla aynı dönemde çıkan birbirinin benzeri diğer indie rock oluşumlarından çok farklı bir grup. The Walkmen, New York’tan esen indie rock rüzgârlarını 18 Mayıs gecesi Babylon’a taşıyacak.

Son zamanların alternatif müzik camiasında yükselen yepyeni bir isim Twin Shadow, The Walkmen konseri öncesi Babylon sahnesinde! Dominik Cumhuriyetti asıllı Brooklyn’li müzisyen George Lewis Jr.’ın projesi olan Twin Shadow, 2010 senesinde piyasaya sürülen, 80’lerin new wave dokunuşları taşıyan çıkış albümü ''Forget'' ile bir anda herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Grizzly Bear grubunun basçısı Chris Taylor’ın prodüktörlüğünde hazırlanan albüm ''Forget'', özellikle kendini çok tekrarlayan alternatif müzik sahnesi için hem yenilikçi bir tarz yarattı hem de içinde taşıdığı 80’lere ait nostaljik öğelerle tanıdık bir melodiyi de müzikseverlere sunmuş oldu. Twin Shadow’un ses getiren çıkış albümündeki her parçanın kendine has ayrı bir tarzı var.

Synth Pop ve Dream Pop müzik türlerini tamamen yenileyerek kendi kalibresinde oldukça başarılı ve farklı bir albüm hazırlayan Twin Shadow, aynı zamanda 2010 Ekim ayında Rolling Stone dergisi tarafından ayın grubu olarak seçilmişti. 2011 senesi içinde yurtdışındaki birçok festivalde sahne alacak Twin Shadow, yeni müzik takipçileri için Babylon’da, geçmiş ile geleceği buluşturan bir performans sergilemeye hazırlanıyor. George Lewis Jr.’in boğuk ve sıradışı sesi ve buna eklenen retro melodileriyle Twin Shadow, 18 Mayıs Çarşamba gecesi Babylon’da.

Yorumlar

Taze haberler