Karapaks Zaman: 7 Nisan 2011 Perşembe - 22:30 Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul Fiyat: 23.50 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Karapaks @ Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul

6 Nisan 2011 00:00
Sahnede: Karapaks
Zaman: 7 Nisan 2011 Perşembe - 22:30
Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul
Fiyat: 23.50 TL
Bilet: biletix.com

Türk rock müziğinin karakteristik figürlerinden Karapaks’ın son albümü ''Akustik 1992-2009'' dört yıl sonra Mayıs ayında müzikseverlerle buluştu.

Kaan Altan bestelerinin akustik versiyonlarından oluşan bu albüm, aynı zamanda Karapaks’in en samimi ve yalın halini temsil ediyor. Belli bir dönemin hit şarkilari olma özelliğini taşıyan Al Beni (1992), İki Yol (1997) ve Ne Kadar (1998) gibi şarkılar, yeni neslin yeniden keşfetmesine imkan sağlayıcı nitelikte.

Karapaks’ın dinleyicilerine iki önemli ve özel sürprizi var. Bu dönemde yazılmış ancak hiç yayınlanmamış \"Oyuncak\" (2009), \"Beni Bir Melek Öldürdü\" (2007) ve \"Mezarıma Güller Koydum\" (2008) isimli şarkılar gün ışığına çıkarken, Türk rock müzik tarihinin en önemli şarkılarından biri olan \"İki Yol\"a da Şebnem Ferah vokali ile renk kattı.

“Akustik 1992-2009” albümünün ilk video klibi “Oyuncak” için grup üyeleri evlerini açtılar. Yönetmen Emre Özbay’in gözünden bu samimi ve sıcak dünya ekrana taşındı. Karapaks, Oyuncak Blogunda isteyen herkesle kendi oyuncak fotoğrafını ve manifestosunu paylaşıyor.

Karapaks albümünün görsel dünyasını grubun kendi gençlik ve çocukluk dönemlerinin yansımasi olarak kurgulandı. Bu çerçevede Karapaks üyeleri, kendilerini ifade ettigine inandikları ve çocukluk yıllarından sakladıkları oyuncakları ile kendi fotoğraflarını kendileri çektiler.

Karapaks, müzikseverlerle interaktif bir ortamda buluşmak amacıyla karapaksoyuncak isimli bir blog oluşturdu. İsteyen herkesin kendi oyuncak fotoğrafını ve manifestosunu paylaşabileceği bir sanal ortam yarattılar.

Yorumlar

Taze haberler